Πίσω

Pancakes αφράτα φουσκωτά και ζουμερά. Όλα τα μυστικά για τα καλύτερα πάνκεϊκς

Ποια είναι τα καλύτερα pancakes?

Τα φρέσκα αφράτα φουσκωτά ζεστά και ζουμερά pancakes είναι τα καλύτερα που έχεις δοκιμάσει. Αυτές οι αφράτες λαχταριστές τηγανίτες μεγάλες ή μικρές μας έχουν κλέψει την καρδιά. Και πείτε μου την αλήθεια πόσες φορές μπήκατε στον πειρασμό να παραγγείλετε pancakes που όμως στο τέλος μόνο απογοήτευση σας άφησαν! Ήρθαν χλιαρά, ήταν σφιχτά και ελαστικά, μύριζαν σόδα μαγειρικής με άσχημη επίγευση, και το χειρότερο από όλα, δεν ρουφούσαν το σιρόπι να ποτίσουν μέχρι μέσα και να σας πάρουν το μυαλό!

Τα καλύτερα pancakes είναι πολύ αφράτα, είναι φουσκωτά, με γεύση αξέχαστη ειδικά αν τα απολαύσεις ζεστά με μπόλικο maple syrup. Για μένα τα καλύτερα pancakes δεν θέλουν πολλά στολίδια. Ζεστές αφράτες τηγανίτες φουσκωτές που ρουφούν το βούτυρο καθώς λιώνει από τα ζεστά pancakes και το maple syrup που τα αγκαλιάζει και τα ποτίζει μέχρι μέσα. Απόλαυση μεγάλη τα καλά pancakes.

Στα ταξίδια μου στην Αμερική δοκίμασα τα καλύτερα pancakes αφού όλοι μου φίλοι ήθελαν να με περιποιηθούν. Αυτή εδώ η αυθεντική αμερικανική συνταγή έχει εγγυημένο αποτέλεσμα κι είναι τόσο νόστιμα κι αφράτα που αν τα φτιάξεις μία φορά θα τα φτιάχνεις συνεχώς.

Είναι πανεύκολη συνταγή δεν χρειάζεται μίξερ ούτε ιδιαίτερα υλικά. Λίγο αλεύρι, λίγο γάλα ή ξινόγαλο, αυγά διογκωτικά και είναι έτοιμα. Γίνονται μέσα σε 5’.
Όμως έχουν λίγα μυστικά, που αν δώσεις προσοχή και τα εφαρμόσεις θα δεις την διαφορά αμέσως. Πρώτα από όλα θα δεις διαφορά στην υφή. Ποιο είναι το μυστικό για αφράτα φουσκωτά πάνκεϊκς; Όλα εδώ σας τα έχω. Θα δεις διαφορά στην γεύση αλλά και στο πως ρουφούν το σιρόπι σφενδάμου, αυτές οι αφράτες τηγανίτες που έχουν τρελάνει τον πλανήτη.

Στην Αμερική και στον Καναδά τα αυθεντικά pancakes σερβίρονται μόνο με λίγο καλό βούτυρο και μπόλικο σιρόπι για πάνκεϊκς το οποίο δεν είναι πολύ γλυκό, έχει εξαίσιο άρωμα και είναι αρκετά πιο υγρό και ρευστό από το μέλι. Λίγο καραμελωμένο bacon απογειώνει τα κλασικά αμερικανικά pancakes.

5 συνταγές για pancakes που πρέπει να δοκιμάσεις

Αυθεντικά Pancakes (αμερικάνικη συνταγή)

Αλμυρά pancakes

Κλασικά Pancakes χωρίς ζάχαρη

Vegan pancakes

Pancake recipe Dutch baby

5 μυστικά για τα καλύτερα pancakes

Όλα τα υλικά για τα pancakes πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου

Το ξινόγαλο κάνει πραγματικά την διαφορά στα καλύτερα πάνκεϊκς.

Μην ανακατεύεις πολύ ώρα τον χυλό-ζύμη για pancakes, γιατί αντί να σου βγουν αφράτα πάνκεϊκς, θα βγουν πολύ ελαστικά και σφιχτά.

Μην αναποδογυρίζεις συνεχώς τα pancakes. Ψήσε για περίπου 2’ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά κι όταν εμφανιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια με προσοχή αναποδογύρισέ τα να ψηθούν κι από την άλλη πλευρά.

Ξεκούρασε το μείγμα για pancakes και θα δεις μεγάλη διαφορά στην υφή τους. Θα βγουν αφράτα και φουσκωτά.

Μπορείς να καταψύξεις τα pancakes που περίσσεψαν αφού κρυώσουν τελείως. Μετά απλά θα τα ζεστάνεις για να τα σερβίρεις αν και τα φρέσκα ζεστά πάνκεϊκς είναι κορυφαία σε γεύση και υφή.

Για να απολαύσεις τα καλύτερα pancakes πρέπει να τα γευτείς όσο είναι ζεστά κι αφράτα. Δες το παρακάτω video και θα θέλεις να τα φτιάξεις αμέσως!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται