Πίσω

Μυστικά για ευκολη πορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι από την Αργυρώ

Στην ουσία είναι μια  πορτοκαλόπιτα χωρίς φύλλο αλλά με σιμιγδάλι  με πολλά αρώματα πορτοκαλιού. Από την ώρα που ψήνεται σε λιγώνει το άρωμα της. Είναι ζουμερή, ξεχωρίζεις κάθε κόκκο που έχει ρουφήξει σωστά το σιρόπι χωρίς να στάζει.

Το σιμιγδάλι

Πρώτα πρέπει να ανακατέψεις την ζάχαρη με το λάδι, το πορτοκάλι, το γιαούρτι και τα αυγά πολύ καλά. Να γίνουν ένα όλα τα υλικά και να ομογενοποιηθούν σε ένα μείγμα πολύ καλά ώσπου να μην ξεχωρίζει κανένα.

Τότε, θέλει προσοχή ο τρόπος που θα ανακατέψεις το σιμιγδάλι στο μίγμα. Το μεγάλο μυστικό είναι να ανακατευτεί σωστά στα υλικά και να διαλυθεί καλά πριν μπει στο φούρνο.

Πρέπει να πέφτει σιγά σιγά σαν βροχή μέσα στα υγρά ενώ ταυτόχρονα ανακατεύεις τα υλικά με ένα σύρμα. Αν τυχόν σχηματιστούν μπαλίτσες  πρέπει να τις σπάσεις και να ανακατέψεις ξανά μέχρι να διαλυθούν τελείως. Να το αφήσεις για λίγη ώρα  στο ταψί μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και να αρχίζει να ποτίζει φουσκώνει ελαφρά κάθε κόκκος του.

Το μείγμα πρέπει να φουσκώσει και να ποτίσει, χρειάζεται μόνο 5’ προετοιμασίας. Σαν αποτέλεσμα έχουμε πολύ αφράτο γλυκό που σιροπιάζεται πολύ σωστά.

Ακολούθησε τις συμβουλές μου για σίγουρη επιτυχία και είμαι βέβαιη ότι θα γίνει το αγαπημένο σου γλυκό.

Αν έχεις χρόνο άσε τα υλικά για λίγα λεπτά να μείνουν στο ταψί πριν ψήσεις το γλυκό.

Πρέπει να ποτίσει σωστά μέχρι μέσα και να έχεις υπομονή να κρυώσει για να την κόψεις. Έτσι όλο το σιρόπι μένει στο γλυκό κι όχι στο ταψί. Αυτό είναι το μυστικό και θα μείνει σε όλους αξέχαστη.

Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται