Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Για το λικέρ βατόμουρο, διαλέγουμε ανάμεικτα κόκκινα και μαύρα φρούτα.
- Τα πλένουμε καλά, μαζί με τα κοτσάνια τους, γιατί αλλιώς απορροφούν νερό το οποίο αποβάλλουν μετά στο λικέρ.
- Τα αφήνουμε πάνω σε πετσέτα να στραγγίσουν και να στεγνώσουν καλά.
- Βάζουμε μέσα στο βάζο σε στρώσεις τα φρούτα με τη ζάχαρη και το σκεπάζουμε καλά.
- Αφήνουμε μια νύχτα στο ψυγείο, να λιώσει-υγροποιηθεί η ζάχαρη.
- Την επομένη προσθέτουμε το αλκοόλ. Σφραγίζουμε το βάζο και το φυλάμε ένα μήνα σε δροσερό και σκιερό μέρος να ωριμάσει. Πότε πότε το ανακινούμε.
- Όταν ωριμάσει το λικέρ (το καταλαβαίνουμε επειδή αποκτά χρώμα), το σουρώνουμε σε διπλωμένο τουλπάνι πιέζοντας καλά τα φρούτα.
- Στη συνέχεια το μοιράζουμε σε δύο αποστειρωμένα μπουκάλια και το διατηρούμε στο ψυγείο.