Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Για το λικέρ κεράσι, διαλέγουμε γερά, σφιχτά και γλυκά κεράσια.
- Αφαιρούμε τα κοτσάνια τους. Με το ειδικό εργαλείο ή με μία φουρκέτα αφαιρούμε και τα κουκούτσια και συλλέγουμε τα ζουμιά που στάζουν μέσα σε μπολ.
- Κάνουμε στρώσεις τα κεράσια με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε και το χυμό που έχουν βγάλει, καθώς αφαιρούσαμε τα κουκούτσια.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για μία νύχτα στο ψυγείο.
- Την επόμενη μέρα θα δούμε ότι η ζάχαρη έχει λιώσει σε σιρόπι.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά και μεταφέρουμε το μείγμα σε γυάλινο βάζο με καπάκι που κλείνει αεροστεγώς.
- Προσθέτουμε το αλκοόλ και τα μυρωδικά και σφραγίζουμε τη γυάλα.
- Την αφήνουμε σε σκοτεινό σημείο για ένα μήνα. Πότε πότε ανακινούμε το βάζο.
- Σουρώνουμε δύο φορές το λικέρ σε φίλτρο του καφέ.
- Το μοιράζουμε σε 2 μπουκάλια για λικέρ και το διατηρούμε παγωμένο στο ψυγείο.
- Χρειάζεται χρόνο ωρίμανσης 1 μήνα.