Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΚΕΡ ΚΙΤΡΙΝΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΚΕΡ ΚΙΤΡΙΝΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ
Εκτέλεση
- Πλένουμε πολύ καλά τα φρούτα και τα σκουπίζουμε.
- Με μαχαιράκι αφαιρούμε την εξωτερική φλούδα προσεκτικά για να υπάρχει όσο γίνεται λιγότερο άσπρο το οποίο θα μας πικρίσει το λικέρ.
- Αφού αφαιρέσουμε τις φλούδες τις βάζουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.
- Μαζί με το αλκοόλ το αφήνουμε να μείνει για 20 ημέρες.
- Φτιάχνουμε ελαφρύ σιρόπι με τη ζάχαρη, το νερό και την κανέλα, το οποίο αποσύρουμε από τη φωτιά μόλις λιώσει η ζάχαρη.
- Αφαιρούμε την κανέλα και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Αδειάζουμε το σιρόπι στη γυάλα με τις φλούδες και το αλκοόλ. Ανακινούμε καλά και σουρώνουμε το λικέρ χρησιμοποιώντας ένα διπλωμένο τουλπάνι.
- Το μοιράζουμε σε μποτίλιες κι αν θέλουμε το παγώνουμε πριν το σερβίρουμε.