Υποδεχτείτε τους καλεσμένους με το δικό σας λικέρ και να είστε βέβαιες ότι θα εκτιμήσουν με το παραπάνω το καλωσόρισμα.

Υποδεχτείτε τους καλεσμένους με το δικό σας λικέρ και να είστε βέβαιες ότι θα εκτιμήσουν με το παραπάνω το καλωσόρισμα.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
5

Υλικά

  • Μερίδες 1,5 λίτρο

Για το λικέρ κίτρινων φρούτων

  • 2 περγαμόντα
  • 2 πορτοκάλια
  • 2 γκρέιπφρουτ
  • 2 μανταρίνια
  • 2 λεμόνια
  • 1 lt τσίπουρο (χωρίς γλυκάνισο) ή βότκα
  • 1/2 lt νερό
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλας
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Λικέρ κίτρινων φρούτων

    Πλένουμε πολύ καλά τα φρούτα και τα σκουπίζουμε.

    Με μαχαιράκι αφαιρούμε την εξωτερική φλούδα προσεκτικά για να υπάρχει όσο γίνεται λιγότερο άσπρο το οποίο θα μας πικρίσει το λικέρ.

    Αφού αφαιρέσουμε τις φλούδες τις βάζουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.

    Μαζί με το αλκοόλ το αφήνουμε να μείνει για 20 ημέρες.

    Φτιάχνουμε ελαφρύ σιρόπι με τη ζάχαρη, το νερό και την κανέλα, το οποίο αποσύρουμε από τη φωτιά μόλις λιώσει η ζάχαρη.

    Αφαιρούμε την κανέλα και το αφήνουμε να κρυώσει.

    Αδειάζουμε το σιρόπι στη γυάλα με τις φλούδες και το αλκοόλ. Ανακινούμε καλά και σουρώνουμε το λικέρ χρησιμοποιώντας ένα διπλωμένο τουλπάνι.

    Το μοιράζουμε σε μποτίλιες κι αν θέλουμε το παγώνουμε πριν το σερβίρουμε.

    θα λατρέψετε και την παρακάτω συνταγή, για τη γεύση της και για το πόσο γρήγορα φτιάχνεται.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται