Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΚΕΡ ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΚΕΡ ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε καλά τα φρούτα και τα στεγνώνουμε µε καθαρή πετσέτα.
- Με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε τα καρότα ή µε κοφτερό μαχαιράκι αφαιρούμε προσεκτικά την κίτρινη φλούδα (όσο πιο λεπτή μπορούμε).
- Τοποθετούμε τις φλούδες σε βάζο.
- Περιχύνουμε µε το αλκοόλ.
- Το αφήνουμε για µία εβδομάδα σφραγισμένο.
- Διαλύουμε τη ζάχαρη µε το νερό σε κατσαρόλα.
- Μόλις πάρει βράση το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Αφαιρούμε τις φλούδες από το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε στο αλκοόλ το ελαφρύ σιρόπι και ανακατεύουμε.
- Το σουρώνουμε σε τουλπάνι και το μοιράζουμε σε γυάλινα μπουκάλια.
- Το λικέρ σερβίρεται κρύο.