Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΜΠΑΠ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Σχάρα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΜΠΑΠ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΜΠΑΠ
- Μπορούμε αντί να ψήσουμε τις πιπεριές Φλωρίνης να χρησιμοποιήσουμε έτοιμες πιπεριές σε βάζο.
- Τις στραγγίζουμε καλά.
- Βάζουμε όλα τα υλικά για το κεμπάπ σε μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να παγώσει για 1 ώρα.
- Χωρίζουμε σε 6 μέρη.
- Πλάθουμε 6 κομματια.
- Χρειαζόμαστε 6 πλακέ σουβλιά για κεμπάπ.
- Ακουμπάμε κάθε σουβλί πάνω στο μειγμα.
- Βρέχουμε τα χέρια σε κρύο νερό και αρχίζουμε να «ντύνουμε» πατώντας με την παλάμη (αγκαλιάζοντας το σουβλί).
- Φροντίζουμε να γίνει μακρύ και λεπτό το κάθε κεμπάπ.
- Ψήνουμε στα κάρβουνα για 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Σερβίρουμε αμέσως.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ
- Βάζουμε τα κρεμμύδια σε μπολ, πασπαλίζουμε με αλάτι και ζυμώνουμε το κρεμμύδι να μαραθεί.
- Το στύβουμε και το βάζουμε σε μπολ.
- Προσθέτουμε το σουμάκι, το μαϊντανό, τα ντοματίνια, και ανακατεύουμε καλά.
- Παγώνουμε και σερβίρουμε πλάι στα κεμπάπ και τις πιπεριές.
- Συνοδεύστε τα με γιαούρτι και με σπιτικές πίτες.