Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ µΕ ΣΑΛΤΣΑ ΡΟΚΦΟΡ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ µΕ ΣΑΛΤΣΑ ΡΟΚΦΟΡ
Video
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πριν ξεκινήσουμε την εύκολη μακαρονάδα με ροκφόρ, καθαρίζουμε το μπρόκολο και το ζεματίζουμε για 3 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Το αφήνουμε στην άκρη.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι.
- Σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο για 6΄- 7΄, να μαλακώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε το γάλα, το ροκφόρ και το ανθότυρο.
- Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.
- Ανακατεύουμε να λιώσουν τα τυριά και πάντα σε χαμηλή φωτιά, αφήνουμε να πάρει βράση.
- Προσθέτουμε το ζεματισμένο μπρόκολο.
- Στο μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.
- Όπως στάζουν τα ζυμαρικά, με την τσιμπίδα, τα ρίχνουμε στη σάλτσα ροκφόρ.
- Ανακατεύουμε γρήγορα και σερβίρουμε τη μακαρονάδα με την πλούσια κρεμώδη σάλτσα αμέσως.