Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Φόρμα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ: αμύγδαλα, ζάχαρη άχνη, βούτυρο, κανέλα, αυγό, βανίλια, μαρμελάδα, κονιάκ και τα πολτοποιούμε.
- Βάζουμε το μίγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής.
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί και ακουμπάμε πάνω το φύλλο.
- Απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια, αφήνοντας κενό περιμετρικά 2 εκ..
ΤΑ ΜΗΛΑ
- Καθαρίζουμε με ένα μαχαίρι την καρδιά του μήλου και το κόβουμε με την φλούδα σε λεπτές φέτες.
- Στρώνουμε εναλλάξ πράσινα και κόκκινα μήλα πάνω στη γέμιση.
- Η μια φέτα να μισοκαλύψει την άλλη.
- Αλείφουμε την επιφάνεια με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με την ζάχαρη.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα για περίπου 40′ μέχρι να ροδίσει.
- Σερβίρουμε τη μηλόπιτα με φύλλο σφολιάτας με άχνη ζάχαρη και κανέλα.