Εκτέλεση
Πρέπει να διαλέξουμε τα φρούτα µας να είναι ώριμα και χωρίς χτυπήματα.
Πλένουμε πολύ καλά τα βερίκοκα και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
Τα τοποθετούμε σε μικρό πυρίμαχο σκεύος εναλλάξ µε τη ζάχαρη.
Τα καλύπτουμε µε μεμβράνη.
Τα αφήνουμε στο ψυγείο για µία νύχτα.
Στο διάστημα αυτό τα ανακατεύουμε µία µε δύο φορές.
Την επόμενη μέρα η ζάχαρη πρέπει να έχει λιώσει και να είναι σαν σιρόπι.
Αδειάζουμε το μείγμα σε κατσαρόλα µε χοντρή βάση.
Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20΄, έως ότου η μαρμελάδα να αφήνει στρώση στην ανάποδη μεριά της κουτάλας.
Στο τελευταίο βράσιμο προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε 1΄-2΄.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και με ζεστή τη μαρμελάδα βερίκοκο, γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.
Με τη αυτή τη μαρμελάδα μπορείτε να γεμίσετε τα αγαπημένα μας πτι φουρ, ή να φτιάξετε φανταστικό κέικ με βερίκοκα και σοκολάτα.