Για την κρέμα
Βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα αμυγδάλου στο μπλέντερ μέχρι να αποκτήσουν μορφή κρέμας.
Βάζουμε το μίγμα σε καρνέ ζαχαροπλαστικής.
Για τη σφολιάτα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.
Απλώνουμε τη σφολιάτα στον πάγκο πάνω σε λαδόκολλα. Την μεταφέρουμε σε ταψί.
Απλώνουμε το μίγμα αμυγδάλου σε όλη την επιφάνεια, αφήνοντας κενό στο φύλλο σφολιάτας 2 εκ. περιμετρικά για την εύκολη μηλόπιτα με φύλλο σφολιάτας για παιδιά.
Καθαρίζουμε με ένα μαχαίρι την καρδιά του μήλου και το κόβουμε με την φλούδα σε λεπτές φέτες.
Κάνουμε στρώση τα μήλα σε σειρές με μήλα πράσινα και κόκκινα.
Η μια φέτα να μισοκαλύψει την άλλη σαν βεντάλια.
Αλείφουμε την επιφάνεια με το βούτυρο.
Πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και ψήνουμε για περίπου 40′ να ροδίσει η σφολιάτα.
Μυστικό
Για να γυαλίζει πολύ η μηλόπιτα με σφολιάτα και κρέμα για παιδιά, ζεσταίνουμε λίγη μαρμελάδα βερίκοκο με 1 κουταλιά κονιάκ.
Μόλις αραιώσει αλείφουμε την επιφάνεια των μήλων για να γυαλίσει η πίτα μας.
Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Αυτή η μηλόπιτα είναι φανταστική. Πρέπει να την φτιάξετε οπωσδήποτε. Είναι ότι πρέπει για το κυριακάτικο τραπέζι ή για δίπλα στον καφέ σας.