"
  • προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • Για την μηλόπιτα
  • 1 φύλλο σφολιάτα
  • 4 μήλα κόκκινα-πράσινα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • Για την κρέμα αμυγδάλου
  • 100 γραμ. αλεσμένη αμυγδαλόψιχα
  • 100 γραμ. άχνη ζάχαρη
  • 100 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 πρέζες κανέλα
  • 1 μεγάλο αυγό
  • λίγες σταγόνες υγρή βανίλια
  • 2 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • Για το σερβίρισμα
  • κανέλα
  • ζάχαρη άχνη

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο

    Κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες

     

    Μηλόπιτα με σφολιάτα

    Για να φτιάξουμε την μηλόπιτα με σφολιάτα,

    αρχικά συγκεντρώνουμε τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε για τη συνταγή μας μηλόπιτα με φύλλο σφολιάτας. Για την εύκολη μηλόπιτα με σφολιάτα και κρέμα αμυγδάλου για παιδιά, θα ξεκινήσουμε με την κρέμα.

    Για την κρέμα

    • Βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα αμυγδάλου στο μπλέντερ μέχρι να αποκτήσουν μορφή κρέμας.
    • Βάζουμε το μίγμα σε καρνέ ζαχαροπλαστικής.

    Για την μηλόπιτα με σφολιάτα

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.

    • Απλώνουμε τη σφολιάτα στον πάγκο πάνω σε λαδόκολλα. Την μεταφέρουμε σε ταψί.
    • Απλώνουμε το μίγμα αμυγδάλου σε όλη την επιφάνεια, αφήνοντας κενό στο φύλλο σφολιάτας 2 εκ. περιμετρικά για την εύκολη μηλόπιτα με φύλλο σφολιάτας για παιδιά.
    • Καθαρίζουμε με ένα μαχαίρι την καρδιά του μήλου και το κόβουμε με την φλούδα σε λεπτές φέτες.
    • Κάνουμε στρώση τα μήλα σε σειρές με μήλα πράσινα και κόκκινα.
    • Η μια φέτα να μισοκαλύψει την άλλη σαν βεντάλια.
    • Αλείφουμε την επιφάνεια με το βούτυρο.

    Πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και ψήνουμε για περίπου 40′ να ροδίσει η σφολιάτα.

    Το μυστικό 

    Για να γυαλίζει πολύ η μηλόπιτα με σφολιάτα και κρέμα για παιδιά, ζεσταίνουμε λίγη μαρμελάδα βερίκοκο με 1 κουταλιά κονιάκ.

    Μόλις αραιώσει αλείφουμε την επιφάνεια των μήλων για να γυαλίσει η πίτα μας.

    Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

    Αυτή η μηλόπιτα είναι φανταστική. Πρέπει να την φτιάξετε οπωσδήποτε. Είναι ότι πρέπει για το κυριακάτικο τραπέζι ή για δίπλα στον καφέ σας. Μικροί και μεγάλοι δεν θα μπορούν να της αντισταθούν.

    Δείτε εδώ πόσο σημαντικό είναι το μήλο στη ζωή και στη διατροφή μας.

     

    Διαβάστε περισσότερα για τo μυστικό μου, για να φτιάχνετε πάντα τις ωραιότερες μηλόπιτες για τους αγαπημένους σας!

     

    Αν σας άρεσε η μηλόπιτα με φύλλο σφολιάτας και κρέμα, ιδανική και για παιδιά, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×