Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΤΑΡΤΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΤΑΡΤΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΤΑΡΤΑ
- Κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι µε την άχνη σε λοφάκι στον πάγκο της κουζίνας.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και το ξύσμα και το ψιχουλιάζουµε µε τα ακροδάχτυλα να γίνει σαν βρεγμένη άμμος.
- Προσθέτουμε τον κρόκο και λίγο νερό, 1-2 κ.σ., για να ενωθεί η ζύμη.
- Της δίνουμε σχήμα σφαιρικό και την τυλίγουμε σε μεμβράνη.
- Την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να παγώσει τουλάχιστον για 30 λεπτά.
- Την ανοίγουμε σε φύλλο και την απλώνουμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα.
- Γεμίζουμε μέχρι το χείλος της τάρτας µε βαρίδια (όσπρια, ρύζι κ.λπ.). και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
- Αφαιρούμε τα βαρίδια και ψήνουμε για 5-10 λεπτά να ροδίσει.
- Την αλείφουμε µε διάλυμά αυγού ή ασπράδι για να αδιαβροχοποιηθεί.
- Ψήνουμε για 3-4 λεπτά επιπλέον.
- Αφήνουμε να κρυώσει και συνεχίζουμε µε την κρέμα που έχουμε επιλέξει.