Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕµΙΣΗ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Φόρμα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕµΙΣΗ
Εκτέλεση
ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
- Ετοιµάζουµε την τάρτα σύµφωνα με τη βασική ζύμη για τάρτες γλυκές και αλμυρές ή σύμφωνα με τη βασική συνταγή ζύμη για γλυκιά τάρτα.
- Ανοίγουµε τη ζύµη σε λεπτό φύλλο πάχους 0,5 εκ. και κόβουµε 6 δίσκους για ατοµικές ταρτιέρες.
- Βουτυρώνουµε τις ταρτιέρες.
- Απλώνουµε κάθε δίσκο ζύµης σε ατοµική ταρτιέρα. Στρώνουµε τις άκρες, τρυπάµε µε πιρούνι την επιφάνεια και παγώνουµε.
- Ψήνουµε την τάρτα σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής.
- Αφού ψηθούν οι τάρτες ισοµοιράζουµε τη µαρµελάδα, την απλώνουµε στις τάρτες και συνεχίζουµε το ψήσιµο για 3΄.
- Αφήνουµε να κρυώσουν.
- Ψιλοκόβουµε τη σοκολάτα σε µπολ, προσθέτουµε το βούτυρο και το αλάτι.
- Βάζουµε την κρέµα σε κατσαρόλα και την αφήνουµε να έρθει σε σηµείο βρασµού.
- Περιχύνουµε τη σοκολάτα µε την κρέµα.
- Αφήνουµε 1΄ και έπειτα ανακατεύουµε µε σπάτουλα µέχρι να γυαλίσει και να πυκνώσει ελαφρά το µείγµα.
- Αφήνουµε λίγο να κρυώσει η ρευστή σοκολάτα.
- Ισοµοιράζουµε τη σοκολάτα στις τάρτες.
- Τις βάζουµε στο ψυγείο και τις αφήνουµε το λιγότερο για 2 ώρες, µέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί η κρέµα.
- Γαρνίρουµε τις τάρτες µε φρέσκες φράουλες και πασπαλίζουµε µε λίγη άχνη.
Για τις ατομικές τάρτες
ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΑΝ ΟΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ, ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
- [visual-link-preview encoded=”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″]