Υλικά
Εξοπλισμός
Μίξερ χειρός
Μπεν Μαρί
Υλικά
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Λώνουμε τη λευκή σοκολάτα με το γάλα σε μπεν μαρί κι ανακατεύουμε τακτικά. Μόλις η σοκολάτα λιώσει αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 5΄-6΄.
- Σχίζουμε το μπαστουνάκι της βανίλιας και με τη λάμα του μαχαιριού αφαιρούμε προσεκτικά τους σπόρους. Τους προσθέτουμε στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.
- Έναν έναν ρίχνουμε στη λιωμένη σοκολάτα τους κρόκους χτυπώντας με το σύρμα.
- Κάθε φορά που απορροφάται ο ένας, προσθέτουμε τον επόμενο.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή και λίγη λίγη τη ρίχνουμε κι αυτή στο μείγμα.
- Χτυπάμε τα ασπράδια με το μίξερ χειρός για 5΄-6΄, μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές.
- Προσθέτουμε τη μισή μαρέγκα στη μους διπλώνοντας απαλά και αφού την απορροφήσει ρίχνουμε και την υπόλοιπη διπλώνοντας με κουτάλι ή σπάτουλα.
- Μοιράζουμε τη μους σε 6 ψηλά ποτήρια και την παγώνουμε για 3 ώρες.