Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ ΒΑΤΟµΟΥΡΟΥ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ ΒΑΤΟµΟΥΡΟΥ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βυθίζουμε πρώτα τις ζελατίνες σε µπολ. µε κρύο νερό. Τις αφήνουμε για 10΄ να μουλιάσουν.
- Βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα τα 200 ml κρέμα γάλακτος (από τα 350 ml) να βράσουν.
- Ρίχνουμε τη λευκή σοκολάτα σε µπολ.
- Μόλις αρχίσει να φουσκώνει η κρέµα, την περιχύνουµε στην ψιλοκοµµένη σοκολάτα.
- Αφήνουµε 1΄-2΄ και έπειτα ανακατεύουµε µε σπάτουλα, να λιώσει καλά η σοκολάτα. Πρέπει να διαλυθεί τελείως.
- Στύβουµε τις ζελατίνες και τις προσθέτουµε στη ζεστή, ρευστή σοκολάτα. Ανακατεύουµε καλά.
- Χτυπάµε την υπόλοιπη κρέµα γάλακτος σε παχύρρευστη µορφή.
- Προσθέτουµε το γιαούρτι και ανακατεύουµε.
- Όλο µαζί το προσθέτουµε στη ρευστή σοκολάτα.
- Ανακατεύουµε καλά το µείγµα µε σπάτουλα.
- Το ισοµοιράζουµε σε 6 ποτήρια. Το παγώνουµε να σφίξει.
- Σερβίρουµε µε τα µύρτιλα και τη σως βατόµουρου.
- Βράζουµε τα πολτοποιηµένα βατόµουρα και τη ζάχαρη σε χαµηλή φωτιά για 2΄ µέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Aφήνουµε να κρυώσει.
- Υπολογίστε στον χρόνο παρασκευής τον επιπλέον χρόνο παγώµατος.