• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
21
  • 1 κεσέ (200 γραμ.) γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
  • 350 ml κρέμα γάλακτος
  • 3 φύλλα ζελατίνης (x2 γραμ.)
  • 200 γραμ. λευκή σοκολάτα σε σταγόνες
  • μύρτιλα (ή μαύρα και κόκκινα βατόμουρα) για το γαρνίρισμα
  • Για τη σως βατόµουρου
  • 100 γραμ. κόκκινα βατόμουρα πολτοποιημένα
  • 40 γραμ. ζάχαρη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Μους σοκολάτας

    Για τη μους λευκής σοκολάτας με γιαούρτι,

    βυθίζουμε πρώτα τις ζελατίνες σε µπολ. µε κρύο νερό. Τις αφήνουμε για 10΄ να μουλιάσουν.

    • Βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα τα 200 ml κρέμα γάλακτος (από τα 350 ml) να βράσουν.
    • Ρίχνουμε τη λευκή σοκολάτα σε µπολ.
    • Μόλις αρχίσει να φουσκώνει η κρέµα, την περιχύνουµε στην ψιλοκοµµένη σοκολάτα.
    • Αφήνουµε 1΄-2΄ και έπειτα ανακατεύουµε µε σπάτουλα, να λιώσει καλά η σοκολάτα. Πρέπει να διαλυθεί τελείως.
    • Στύβουµε τις ζελατίνες και τις προσθέτουµε στη ζεστή, ρευστή σοκολάτα. Ανακατεύουµε καλά.
    • Χτυπάµε την υπόλοιπη κρέµα γάλακτος σε παχύρρευστη µορφή.
    • Προσθέτουµε το γιαούρτι και ανακατεύουµε.
    • Όλο µαζί το προσθέτουµε στη ρευστή σοκολάτα.
    • Ανακατεύουµε καλά το µείγµα µε σπάτουλα.
    • Το ισοµοιράζουµε σε 6 ποτήρια. Το παγώνουµε να σφίξει.
    • Σερβίρουµε µε τα µύρτιλα και τη σως βατόµουρου.

    Για τη σως βατόµουρου

    • Βράζουµε τα πολτοποιηµένα βατόµουρα και τη ζάχαρη σε χαµηλή φωτιά για 2΄ µέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
    • Aφήνουµε να κρυώσει.
    • Υπολογίστε στον χρόνο παρασκευής τον επιπλέον χρόνο παγώµατος.

    Αγαπάτε τη σοκολάτα; Διαβάστε και όλα τα μυστικά μου για τη σωστή συντήρηση της σοκολάτας.

    Αν σας άρεσε η μους λευκής σοκολάτας, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται