Εκτέλεση
Για τη μους λευκής σοκολάτας με γιαούρτι, βυθίζουµε πρώτα τις ζελατίνες σε µπολ µε κρύο νερό. Τις αφήνουµε για 10΄ να µουλιάσουν.
Βάζουµε σε µικρή κατσαρόλα τα 200 ml κρέµα γάλακτος (από τα 350 ml) να βράσουν.
Ρίχνουμε τη λευκή σοκολάτα σε µπολ. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει η κρέµα, την περιχύνουµε στην ψιλοκοµµένη σοκολάτα. Αφήνουµε 1΄-2΄ και έπειτα ανακατεύουµε µε σπάτουλα, να λιώσει καλά η σοκολάτα. Πρέπει να διαλυθεί τελείως.
Στύβουµε τις ζελατίνες και τις προσθέτουµε στη ζεστή, ρευστή σοκολάτα. Ανακατεύουµε καλά. Χτυπάµε την υπόλοιπη κρέµα γάλακτος σε παχύρρευστη µορφή. Προσθέτουµε το γιαούρτι και ανακατεύουµε. Όλο µαζί το προσθέτουµε στη ρευστή σοκολάτα. Ανακατεύουµε καλά το µείγµα µε σπάτουλα.
Το ισοµοιράζουµε σε 6 ποτήρια. Το παγώνουµε να σφίξει. Σερβίρουµε µε τα µύρτιλα και τη σως βατόµουρου.
Για τη σως βατόµουρου
Βράζουµε τα πολτοποιηµένα βατόµουρα και τη ζάχαρη σε χαµηλή φωτιά για 2΄ µέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Aφήνουµε να κρυώσει. Υπολογίστε στον χρόνο παρασκευής τον επιπλέον χρόνο παγώµατος.
Αγαπάτε τη σοκολάτα; Διαβάστε και όλα τα μυστικά μου για τη σωστή συντήρηση της σοκολάτας.