Εύκολη τούρτα σε 5 λεπτά

Τούρτα μερέντα σε 5′. Σας χρειάζονται μόλις 5 λεπτά για να βρεθείτε στον παράδεισο και να γευτείτε τη θεϊκή τούρτα που έχει γεύση μερέντας! Μια συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις.

Δύσκολη
0:35

8 - 10

10 λεπτά

25 λεπτά

Εύκολη τούρτα σε 5 λεπτά

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

Εξοπλισμός

Μίξερ με κάδο

Φόρμα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C στον αέρα ή στους 170°C στις αντιστάσεις.
  2. Βουτυρώνουμε 2 φόρμες 20 εκατοστά και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση.

ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά  στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε για 1′ σε χαμηλή ταχύτητα.
  2. Δυναμώνουμε το μίξερ και χτυπάμε για 2′ στη χαμηλή ταχύτητα.  
  3. Το ισομοιράζουμε  στις 2 φόρμες
  4. Τοποθετούμε τα ταψιά στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε για 25′ .
  5. Όταν φουσκώσουν, ροδίσουν και ξεκολλήσουν απ’ τα τοιχώματα, είναι έτοιμα.
  6. Τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να σταθούν για 10′ στη φόρμα τους.
  7. Με μαχαίρι ξεκολλάμε γύρω-γύρω από τα τοιχώματα.
  8. Τα αναποδογυρίζουμε σε σχάρα  για να κρυώσουν τελείως.
  9. Τα κόβουμε στη μέση οριζόντια, δημιουργώντας 4 φέτες.
  10. Αλείφουμε την κάθε φέτα με κρέμα και με ένα πινέλο γύρω γύρω την τούρτα..

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

  1. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το μαλακό βούτυρο, την άχνη, το κακάο, το αλάτι και τη βανίλια και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.
  2. Προσθέτουμε την πραλίνα και δυναμώνουμε το μίξερ.
  3. Χτυπάμε για 2′, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος από 150 -200 γρ. (ανάλογα πόσο αραιή ή σφιχτή τη θέλουμε) και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1′ μέχρι να γίνει λεία  και να είναι αφράτη.
Απόρρητο