Ραβανί με ινδοκάρυδο

Ραβανί με ινδοκάρυδο – αφράτο σαν κέικ! Ανακάλυψε μια υπέροχη παραλλαγή για να το μετατρέψεις σε τούρτα με λευκό γλάσο!

Εύκολη
0:55

14 μερίδες

15 λεπτά

40 λεπτά

ραβανι με ινδοκαρυδο

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΒΑΝΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΓΛΑΣΟ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εξοπλισμός

Μίξερ χειρός

Μίξερ χειρός

Ταψί

Ταψί

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΒΑΝΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΓΛΑΣΟ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

    1. Πριν ξεκινήσουμε, φροντίζουμε όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
    2. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει και να γίνει κρέμα.
    3. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους, δίνοντας χρόνο στο μείγμα να τους απορροφήσει πριν ρίξουμε τον επόμενο.
    4. Κατόπιν, προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού, τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ και την ινδική καρύδα.
    5. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως τα υλικά.
    6. Σε ένα καθαρό μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια μαζί με μια πρέζα αλάτι.
    7. Τα χτυπάμε με μίξερ χειρός στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή, λευκή μαρέγκα που να στέκεται αλλά να παραμένει αφράτη (όχι πολύ σφιχτή).
    8. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε διαδοχικά τη μαρέγκα, το αλεύρι και το σιμιγδάλι.
    9. Ανακατεύουμε απαλά, όσο χρειάζεται για να ενσωματωθούν τα υλικά, χωρίς να ξεφουσκώσει το μείγμα.
    10. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα και τοποθετούμε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
    11. Αδειάζουμε το μείγμα του ραβανί σε στρογγυλό ταψί διαμέτρου 30 εκ., καλά βουτυρωμένο.
    12. Με την ανάποδη ενός κουταλιού στρώνουμε προσεκτικά την επιφάνεια ώστε να είναι ομοιόμορφη.
    13. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι το γλυκό να φουσκώσει, να ροδίσει ομοιόμορφα στην επιφάνεια και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του ταψιού.

ΣΙΡΟΠΙ

    1. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5-6 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς.
    2. Μόλις το ραβανί βγει από τον φούρνο και είναι ακόμα καυτό, το χαράζουμε αμέσως με μαχαίρι σε μπακλαβαδωτά κομμάτια.
    3. Περιχύνουμε προσεκτικά το καυτό γλυκό με το καυτό σιρόπι, χρησιμοποιώντας μια κουτάλα. Το σιρόπι πρέπει να απορροφηθεί σταδιακά και ομοιόμορφα.
    4. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου ή τοποθετούμε στο ψυγείο.
    5. Πριν το σερβίρισμα, πασπαλίζουμε την επιφάνεια του γλυκού με μπόλικη ινδική καρύδα για έξτρα άρωμα.

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΓΛΑΣΟ

    1. Αν θέλουμε να μετατρέψουμε το ραβανί σε μια εντυπωσιακή τούρτα, αφού το ψήσουμε, δεν το κόβουμε σε κομμάτια.
    2. Το σιροπιάζουμε ολόκληρο όσο είναι ζεστό και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
    3. Στη συνέχεια, το αναποδογυρίζουμε προσεκτικά σε τουρτιέρα ή πιατέλα.
    4. Το καλύπτουμε με λευκό γλάσο και διακοσμούμε με φράουλες και τριμμένη ινδική καρύδα για φρέσκια και εντυπωσιακή εμφάνιση.

ΛΕΥΚΟ ΓΛΑΣΟ

    1. Χρησιμοποιούμε τη μέθοδο μπεν μαρί. Προσοχή: Το νερό στο κατσαρολάκι δεν πρέπει να ακουμπάει το μπολ με τα υλικά.
    2. Βάζουμε όλα τα υλικά του γλάσου σε μεταλλικό ή πυρίμαχο μπολ και το τοποθετούμε πάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει.
    3. Με μίξερ χειρός, χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα για 7 λεπτά, διατηρώντας μέτρια φωτιά κάτω από το μπεν μαρί.
    4. Το μείγμα θα αυξήσει τον όγκο του έως και τρεις φορές, θα γυαλίσει, θα σφίξει και θα αποκτήσει ελαστική υφή.
    5. Μεταφέρουμε το γλάσο σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και το βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να κρυώσει καλά.
    6. Μόλις το γλυκό είναι εντελώς κρύο, το αλείφουμε με το γλάσο ή το γαρνίρουμε με το κορνέ, κάνοντας σχέδια.
    7. Το ραβανί-τούρτα διατηρείται στο ψυγείο και σερβίρεται δροσερό.
    8. Με αυτό το λευκό γλάσο μπορείτε να γαρνίρετε τούρτες, κέικ, cupcakes.

Tips

  • Βουτάμε το μαχαίρι σε νερό και κόβουμε κομμάτια για να μη χαλάσουμε την επιφάνεια του γλυκού.
  • Λίγο λίγο το σιρόπι, γιατί αν πέσει πολύ μαζί, φεύγει η κρούστα της επιφάνειας, και χαλάει η όψη του ραβανί.
Απόρρητο