Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΟΓΛΥΚΟ ΜΕ ΑΝΑΝΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΟΓΛΥΚΟ ΜΕ ΑΝΑΝΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑΟΥΡΤΟΓΛΥΚΟ ΜΕ ΑΝΑΝΑ
- Ανοίγουμε πρώτα τις κονσέρβες του ανανά και τις στραγγίζουμε καλά.
- Κρατάμε 4 φέτες για το γαρνίρισμα και ψιλοκόβουμε όλες τις υπόλοιπες.
- Για το γιαουρτογλυκό με ανανά παίρνουμε 1 ποτήρι από το σιρόπι του ανανά και διαλύουμε μέσα σε αυτό τα 2 φακελάκια του ζελέ.
- Ανακατεύουμε συνεχώς επάνω στη φωτιά, προσέχοντας ωστόσο να μη φουσκώσει το ζελέ βράζοντας.
- Μόλις λιώσει καλά η σκόνη, βάζουμε το ζελέ σε ένα μπολ για να κρυώσει, μέχρι να πήξει πάρει την υφή του μελιού.
- Ετοιμάζουμε τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και προσθέτουμε το γιαούρτι.
- Μόλις το μίγμα ομογενοποιηθεί, σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το ζελέ.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε και τον κομμένο ανανά στο γιαουρτογλυκό και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε το γιαουρτογλυκό με ανανά μέσα σε ένα γυάλινο μπολ.
- Το στρώνουμε ωραία με την ανάποδη ενός μεγάλου κουταλιού, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.
- Το γλυκό αυτό το φτιάχνουμε από το βράδυ για να το παρουσιάσουμε την επόμενη μέρα.
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- Όταν βγάλουμε το γιαουρτογλυκό με ανανά από το ψυγείο και πριν το σερβίρουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με φιστίκι Αιγίνης.
- Στη μέση τοποθετούμε μία ροδέλα ανανά και στο κέντρο της βάζουμε ένα κερασάκι.
- Τις υπόλοιπες ροδέλες που κρατήσαμε τις κόβουμε και τις γαρνίρουμε ανάλογα με την προτίμησή μας.