Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ
Εκτέλεση
- Για την κρέμα λεμονιού, διαλέγουμε ακέρωτα λεμόνια. Τα πλένουμε και τα σκουπίζουμε καλά.
- Τα ξύνουμε με μια ξύστρα.
- Έπειτα τα κόβουμε στη μέση και τα στύβουμε για να χρησιμοποιήσουμε και τον χυμό τους.
- Σε μικρή κατσαρόλα με χοντρή βάση τοποθετούμε τα αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα να διαλυθούν.
- Προσθέτουμε το ξύσμα, το χυμό, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το κορν φλάουρ.
- Ανακατεύουμε με το σύρμα όλα τα υλικά και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Αυτή η κρέμα απαιτεί συνεχές ανακάτεμα με το σύρμα.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για περίπου 10΄, έως ότου η κρέμα αρχίσει να πήζει.
- Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε απλά να σιγοβράζει για 1΄, ανακατεύοντάς τη συνεχώς.
- Την αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Για την σωστή συντήρηση της κρέμας λεμονιού
- Γεμίζουμε τα ζεστά αποστειρωμένα βάζα με τη ζεστή κρέμα μέχρι πάνω.
- Καλύπτουμε με το αντικολλητικό χαρτί και σκεπάζουμε με τα καπάκια τα καυτά βάζα. Τα αφήνουμε στον πάγκο μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, για μερικές ώρες.
- Τα διατηρούμε στο ψυγείο για 1 μήνα.