Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΒΑΣΗ
- Σε ένα μπολ ψιχουλιάζουμε πρώτα τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο να γίνει το μείγμα σαν βρεγμένη άμμος.
- Στρώνουμε το μπισκότο σε φόρμα δαχτυλίδι 23 εκ. και με την ανάποδη του κουταλιού το πατάμε να ισιώσει η επιφάνεια και να κολλήσει στη φόρμα.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 10΄.
- Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
ΚΡΕΜΑ
- Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με μίξερ χειρός σε παχύρρευστη μορφή.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη από 60-100 γραµ, ανάλογα πόσο γλυκό σας αρέσει.
- Προσθέτουμε και τη βανίλια και χτυπάμε για ακόμη 1΄.
- Ρίχνουμε το γιαούρτι στην κρέμα και χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα ακόμη 1΄ ή ανακατεύουμε την κρέμα γιαούρτι με γρήγορες κινήσεις με μια σπάτουλα ή ένα σύρμα.
- Τέλος, προσθέτουμε τη ρευστή κρύα πλέον ζελατίνη στην κρέμα με γιαούρτι και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για 1΄.
- Αδειάζουμε την κρέμα στην κρύα πλέον βάση μπισκότου.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να σφίξει και να σταθεροποιηθεί.
ΖΕΛΑΤΙΝΗ
- Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε ένα μπολ με κρύο νερό για 5-10′ να φουσκώσει.
- Στύβουμε τις ζελατίνες και τις βάζουμε σε μπρίκι με 1 κ.σ. νερό.
- Σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν (περίπου 1′).
- Αφήνουμε να γίνουν χλιαρές για να τις προσθέσουμε στην κρέμα γιαούρτι.
- Άχνη ζάχαρη μπορείτε να βάλετε από 60-100 γραµ. ανάλογα πόσο γλυκό σας αρέσει το γλυκό σας.
- Αφήστε την τούρτα στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά η κρέμα ώστε να κόβεται σε κομμάτια.
- Ξεφορμάρουμε από την φόρμα και βάζουμε σε τουρτιέρα. Κόβουμε σε κομμάτια.
- Σερβίρουμε με κόκκινα φρούτα, η με τη σάλτσα τους.