Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε το φρέσκο και το ζαχαρούχο γάλα σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τις φλούδες του λεμονιού.
- Ρίχνουμε τις 3 βανίλιες.
- Αφήνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά, να πάρει βράση.
- Σε μπολ σπάμε τα 6 αυγά και τα χτυπάμε απαλά με το σύρμα, να διαλυθούν. Δεν θέλουμε να αφρίσουν.
- Προσεκτικά, με μία κουτάλα ρίχνουμε λίγο από το ζεστό μείγμα γάλακτος στα αυγά ενώ ανακατεύουμε συνεχώς. Συνεχίζουμε έτσι ώστε να ρίξουμε όλο το γάλα στα αυγά.
KΑΡΑΜΕΛΑ
- Διαλύουμε 1/2 κούπα ζάχαρη με 3 κουτ. σούπας νερό σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά.
- Ανακατεύουμε τη ζάχαρη και την αφήνουμε να καραμελώσει.
- Όταν πάρει χρώμα καφέ τη βγάζουμε από τη φωτιά και τη ρίχνουμε στη φόρμα.
- Προσθέτουμε και το μείγμα της κρέμας.
- Τοποθετούμε τη φόρμα σε ταψί με νερό που να φτάνει μέχρι τη μέση της φόρμας και το βάζουμε στο φούρνο.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά στους 200 βαθμούς C.
- Τη βγάζουμε και αφού κρυώσει τη βάζουμε στο ψυγείο.
- Αναποδογυρίζουμε την επόμενη μέρα. Προηγουμένως, βυθίζουμε τη φόρμα σε μεγαλύτερο σκεύος με βραστό νερό, για να μαλακώσει η καραμέλα και να πέσει εύκολα η κρέμα.