Κρέμα καραμελέ με άρωμα λεμόνι

Η αγαπημένη γεύση της κρέμας καραμελέ γίνεται ακόμη πιο δροσιστική με την προσθήκη του λεμονιού.

Δύσκολη
1:00

10

15 λεπτά

45 λεπτά

κρέμα καραμελέ με ζαχαρούχο γάλα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζεσταίνουμε το φρέσκο και το ζαχαρούχο γάλα σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά.
  2. Προσθέτουμε τις φλούδες του λεμονιού.
  3. Ρίχνουμε τις 3 βανίλιες.
  4. Αφήνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά, να πάρει βράση.
  5. Σε μπολ σπάμε τα 6 αυγά και τα χτυπάμε απαλά με το σύρμα, να διαλυθούν. Δεν θέλουμε να αφρίσουν.
  6. Προσεκτικά, με μία κουτάλα ρίχνουμε λίγο από το ζεστό μείγμα γάλακτος στα αυγά ενώ ανακατεύουμε συνεχώς. Συνεχίζουμε έτσι ώστε να ρίξουμε όλο το γάλα στα αυγά.

KΑΡΑΜΕΛΑ

  1. Διαλύουμε 1/2 κούπα ζάχαρη με 3 κουτ. σούπας νερό σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά.
  2. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη και την αφήνουμε να καραμελώσει.
  3. Όταν πάρει χρώμα καφέ τη βγάζουμε από τη φωτιά και τη ρίχνουμε στη φόρμα.
  4. Προσθέτουμε και το μείγμα της κρέμας.
  5. Τοποθετούμε τη φόρμα σε ταψί με νερό που να φτάνει μέχρι τη μέση της φόρμας και το βάζουμε στο φούρνο.
  6. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά στους 200 βαθμούς C.
  7. Τη βγάζουμε και αφού κρυώσει τη βάζουμε στο ψυγείο.
  8. Αναποδογυρίζουμε την επόμενη μέρα. Προηγουμένως, βυθίζουμε τη φόρμα σε μεγαλύτερο σκεύος με βραστό νερό, για να μαλακώσει η καραμέλα και να πέσει εύκολα η κρέμα.
Απόρρητο