Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΛΕΜΠΙ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΛΕΜΠΙ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΛΕΜΠΙ
- Βάζουμε πρώτα σε μία κατσαρόλα το κρύο γάλα, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά µε το σύρμα, μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ.
- Αφού λιώσει καλά, βάζουμε την κατσαρόλα στο µάτι και σε μέτρια φωτιά, πάντα ανακατεύοντας,
- Αφήνουμε το μίγμα για το μουχαλεμπί ή μουχαλεμπια να δέσει και να πήξει, για περίπου 8 με 10 λεπτά.
- Ραντίζουμε ένα ρηχό μακρόστενο μικρό ταψί µε λίγο ροδόνερο (ελάχιστες σταγόνες).
- Αδειάζουμε την ελαφριά κρέμα για το μαλεμπί.
- Την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Αφού κρυώσει τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, βγάζουμε ένα τετράγωνο μεγάλο κομμάτι σε πιάτο.
- Το ραντίζουμε µε ροδόνερο.
- Προσθέτουμε ψιλοκοµµένα φρέσκα φρούτα, πασπαλίζουµε τη ζάχαρη και σκορπάμε ολόκληρα φυστίκια Αιγίνης.
Αν σας άρεσε η συνταγή μαλεμπί, δείτε ακόμα:
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ