Συνταγή Μαλεμπί ή αλλιώς μουχαλεμπί ή μουχαλεμπιά, όπως και να το συναντήσετε είναι θεϊκή!

Συνταγή Μαλεμπί ή αλλιώς μουχαλεμπί ή μουχαλεμπιά, όπως και να το συναντήσετε είναι θεϊκή!

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
80

Για το μαλεμπί

  • 1 lt φρέσκο γάλα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη (γεμάτες)
  • 4 κ.σ. κορν φλάουρ (γεμάτες)
  • Λίγο ροδόνερο
  • Ανάμεικτα φρέσκα φρούτα ψιλοκομμένα για το γαρνίρισμα
  • Φιστίκια Αιγίνης ολόκληρα για το γαρνίρισμα
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά το κορν φλάουρ.

    Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

    Για το μαλεμπί

    Βάζουμε πρώτα σε μία κατσαρόλα το κρύο γάλα, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.

    Ανακατεύουμε πολύ καλά µε το σύρμα, μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ.

    Αφού λιώσει καλά, βάζουμε την κατσαρόλα στο µάτι και σε μέτρια φωτιά, πάντα ανακατεύοντας,

    Αφήνουμε το μίγμα για το μουχαλεμπί ή μουχαλεμπια να δέσει και να πήξει, για περίπου 8 με 10 λεπτά.

    Ραντίζουμε ένα ρηχό μακρόστενο μικρό ταψί µε λίγο ροδόνερο (ελάχιστες σταγόνες).

    Αδειάζουμε την ελαφριά κρέμα για το μαλεμπί.

    Την αφήνουμε να κρυώσει καλά.

    Αφού κρυώσει τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

    Για το σερβίρισμα

    Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, βγάζουμε ένα τετράγωνο μεγάλο κομμάτι σε πιάτο.

    Το ραντίζουμε µε ροδόνερο.

    Προσθέτουμε ψιλοκοµµένα φρέσκα φρούτα, πασπαλίζουµε τη ζάχαρη και σκορπάμε ολόκληρα φυστίκια Αιγίνης.

    Αν σας άρεσε η συνταγή μαλεμπί, δείτε ακόμα:

    Διαφήμιση

    Ποιο μους θα τρώγατε πιο ευχάριστα;

    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται