Βύσσινο γλυκό του κουταλιού

Γλυκό βύσσινο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Επειδή είναι για πολύ λίγο στην αγορά, τρέχω πάντα τον Ιούλιο να φτιάξω βύσσινο γλυκό κουταλιού. Τρώγεται µόνο του, µε γιαούρτι και µε παγωτό καϊμάκι. Την ώρα που θα καθαρίζετε το βύσσινο φορέστε γάντια γιατί βάφει πολύ έντονα το δέρμα. Τρώγοντάς το, το χειμώνα έχω µία ψευδαίσθηση ότι βρίσκομαι στην καρδιά του καλοκαιριού! Άλλωστε ξέρετε ότι είμαι καλοκαιρινός τύπος.

Δύσκολη
0:50

15

20 λεπτά

30 λεπτά

γλυκό βύσσινο του κουταλιου συνταγη

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΒΥΣΣΙΝΟ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΒΥΣΣΙΝΟ

Εκτέλεση

ΒΥΣΣΙΝΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

  1. Πλένουμε πρώτα πολύ καλά τα βύσσινα.
  2. Αφαιρούμε τα κοτσάνια.
  3. Με φουρκέτα (καλύτερα) ή αν έχετε, µε το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε τα κουκούτσια για το γλυκό βύσσινο.
  4. Τοποθετούμε σε μπολ στρώσεις, εναλλάξ, βύσσινα και ζάχαρη.
  5. Καλύπτουμε µε μεμβράνη.
  6. Αφήνουμε για µία νύχτα στο ψυγείο ανακατεύοντάς τα σε αυτό το διάστημα δύο µε τρεις φορές.
  7. Την επόμενη μέρα βάζουμε τα βύσσινα και τη ζάχαρη σε µία κατσαρόλα µε χοντρή βάση, προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε.
  8. Τα αφήνουμε να πάρουν βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ξαφρίζουμε όποτε σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια.
  9. [adrotate banner=”72″]
  10. Βράζουμε για 15΄-20΄.
  11. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά στην κατσαρόλα.
  12. Τότε το ξαναβράζουμε – πάντα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει σωστά το σιρόπι.
  13. Το σιρόπι έχει δέσει όταν στάζουμε µία σταγόνα απ’ αυτό πάνω στο νύχι του αντίχειρα.
  14. Όταν αυτή η σταγόνα στέκεται και δεν χύνεται, το γλυκό είναι σωστά δεμένο.
  15. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε για 1΄-2΄ ακόμη.
  16. Δείτε συνταγές για γλυκά του κουταλιού που σας έχω συγκεντρώσει.
Απόρρητο