Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΦΡΕΝΤΟ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑ -ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ -ΜΕΝΤΑ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Φόρμα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΦΡΕΝΤΟ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑ -ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ -ΜΕΝΤΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΦΡΕΝΤΟ ΦΡΑΟΥΛΑ
- Ντύνουμε πρώτα με μεμβράνη μικρή μακρόστενη φόρμα του κέικ.
- Στρώνουμε μια σειρά φράουλες κομμένες στη μέση.
- Κόβουμε τις φράουλες (600 γρ.), τις βάζουμε σε μπολ, περιχύνουμε με την κρέμα μπαλσάμικο και πασπαλίζουμε με το γλυκαντικό.
- Ανακατεύουμε κι αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για 30′.
- Έπειτα τις αλέθουμε σε πουρέ.
- Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή και προσθέτουμε τον πουρέ φράουλας.
- Απαλά με μαλακή σπάτουλα αναδιπλώνουμε το μείγμα.
- Όσες φράουλες περίσσεψαν από τα 100 γρ. τις προσθέτουμε στο μείγμα.
- Το αδειάζουμε στην παγωμένη φόρμα.
- Παγώνουμε για 3-4 ώρες ώσπου να σφίξει καλά.
- Αναποδογυρίζουμε το σεμιφρέντο αφαιρούμε την μεμβράνη και σερβίρουμε με σάλτσα φράουλα μπαλσάμικο και μέντα.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑ
- Σε τηγάνι βάζουμε το γλυκαντικό, την κρέμα βαλσαμικού και 4 λιωμένες φράουλες.
- Αφήνουμε το σιρόπι να δέσει σε χαμηλή φωτιά.
- Κόβουμε τις φράουλες σε χοντρά κομμάτια.
- Μόλις κρυώσει το σιρόπι προσθέτουμε τις ωμές φράουλες και τα φύλλα μέντας.
- Ανακατεύουμε και παγώνουμε.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- Σερβίρουμε το σεμιφρέντο με την σάλτσα.
- Γαρνίρουμε με φύλλα μέντας.
Μετά από αυτό το καταπληκτικό και ελαφρύ γλυκό χωρίς ζάχαρη, αξίζει να ρίξετε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή:
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ