Μοναδικό σεμιφρέντο με φράουλα και με σάλτσα που πραγματικά το απογειώνει! Φτιάξτε το, εκπλήξτε τους όλους και εισπράξτε...

Μοναδικό σεμιφρέντο με φράουλα και με σάλτσα που πραγματικά το απογειώνει! Φτιάξτε το, εκπλήξτε τους όλους και εισπράξτε συγχαρητήρια!

 
  • προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το σεμιφρέντο

  • 600 γρ. φρέσκες κατακόκκινες φράουλες
  • 4 κ.σ. κρέμα βαλσαμικό
  • 50 γρ. κρυσταλλική στέβια
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% κρύα
  • 100 γρ. φράουλες κομμένες

Για τη σάλτσα φράουλα -μπαλσάμικο -μέντα

  • 250 γρ. φράουλες κομμένες σε χοντρές φέτες
  • 2-3 κλων. μέντα ή δυόσμο
  • 2 κ.σ. κρυσταλλική στέβια
  • 3 κ.σ. κρέμα βαλσαμικό
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Μαρινάρουμε τις φράουλες.

    Απαλά ανακατεύουμε το μείγμα.

    Παγώνουμε το γλυκό για 3-4 ώρες να σφίξει.

    Για το σεμιφρέντο φράουλα

    Ντύνουμε πρώτα με μεμβράνη μικρή μακρόστενη φόρμα του κέικ.

    Στρώνουμε μια σειρά φράουλες κομμένες στη μέση.

    Κόβουμε τις φράουλες (600 γρ.), τις βάζουμε σε μπολ, περιχύνουμε με την κρέμα μπαλσάμικο και πασπαλίζουμε με το γλυκαντικό.

    Ανακατεύουμε κι αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για 30′.

    Έπειτα τις αλέθουμε σε πουρέ.

    Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή και προσθέτουμε τον πουρέ φράουλας.

    Απαλά με μαλακή σπάτουλα αναδιπλώνουμε το μείγμα.

    Όσες φράουλες περίσσεψαν από τα 100 γρ. τις προσθέτουμε στο μείγμα.

    Το αδειάζουμε στην παγωμένη φόρμα.

    Παγώνουμε για 3-4 ώρες ώσπου να σφίξει καλά.

    Αναποδογυρίζουμε το σεμιφρέντο αφαιρούμε την μεμβράνη και σερβίρουμε με σάλτσα φράουλα μπαλσάμικο και μέντα.

    Για τη σάλτσα φράουλα

    Σε τηγάνι βάζουμε το γλυκαντικό, την κρέμα βαλσαμικού και 4 λιωμένες φράουλες.

    Αφήνουμε το σιρόπι να δέσει σε χαμηλή φωτιά.

    Κόβουμε τις φράουλες σε χοντρά κομμάτια.

    Μόλις κρυώσει το σιρόπι προσθέτουμε τις ωμές φράουλες και τα φύλλα μέντας.

    Ανακατεύουμε και παγώνουμε.

    Διαφήμιση

    Για το σερβίρισμα

    Σερβίρουμε το σεμιφρέντο με την σάλτσα.

    Γαρνίρουμε με φύλλα μέντας.

    Μετά από αυτό το καταπληκτικό και ελαφρύ γλυκό χωρίς ζάχαρη, αξίζει να ρίξετε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή:

    frozen yogurt παγωτό με στέβια
    Διαφήμιση

    Ποιο ρόφημα με φράουλα προτιμάτε;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται