Φέτα μπουγιουρντί

Η φέτα μπουγιουρντί στο φούρνο είναι ιδανικό ορεκτικό για τα χειμωνιάτικα βράδια. Μπορείτε να το ψήσετε και στο τζάκι, αν διαθέτετε, και να το απολαύσετε με ένα ποτήρι κρασί.

Εύκολη
0:30

4

10 λεπτά

20 λεπτά

φέτα μπουγιουρντί - φέτα ψητή στο φούρνο σε αλουμινοχαρτο

Υλικά

Εξοπλισμός

Ταψί

Φούρνος

Υλικά

Εκτέλεση

    1. Για την πεντανόστιμη φέτα ψητή στο φούρνο, θα χρησιμοποιήσουμε δύο κομμάτια αλουμινόχαρτο.
    2. Στρώνουμε σταυρωτά τα δύο κομμάτια αλουμινόχαρτο. Ακουμπάμε επάνω το ένα κομμάτι φέτα.
    3. Απλώνουμε σταυρωτά τα άλλα δύο φύλλα αλουμινόχαρτο και βάζουμε επάνω το δεύτερο κομμάτι.
    4. Ισομοιράζουμε στα δύο πακέτα τα υπόλοιπα υλικά: τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μοσχοκάρυδο, το μαϊντανό.
    5. Περιχύνουμε με το μπαλσάμικο, το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
    6. Σφραγίζουμε κλείνοντας σταυρωτά τα αλουμινόχαρτα.
    7. Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20΄.
    8. Αφού τα ψήσουμε, με προσοχή τα βγάζουμε από το αλουμινόχαρτο και τα περιχύνουμε με τα υγρά ψησίματος.
    9. Τα σερβίρουμε σαν ορεκτικό με φρυγανισμένο ψωμί και ένα ωραίο κρασί.

Tips

  • Μπορείτε επίσης να παίξετε με συνδυασμούς λαχανικών. Εγώ το προτιμώ με μανιτάρια, ωστόσο μπορείτε να αντικαταστήσετε τα μανιτάρια με χρωματιστές πιπεριές. Τότε όμως θα παραλείψετε το μοσχοκάρυδο.
Απόρρητο