Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
Εκτέλεση
- Aφαιρούμε πρώτα το κοτσάνι από τις μελιτζάνες και τις χαράζουμε κατά μήκος σταυρωτά.
- Κατόπιν τις ρίχνουμε σε νερό που βράζει για 8-10 λεπτά.
- Στη συνέχεια, τις βάζουμε σε ξύλο κοπής και βάζουμε επάνω τους για μερικές ώρες ένα βάρος μέχρι να στραγγίξουν.
- Ενώνουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά μαζί, γεμίζουμε μ’ αυτά τις σχισμές της μελιτζάνας και τις δένουμε καλά με τα κλωνάρια του σέλινου.
- Βάζουμε τις μελιτζάνες σε αποστειρωμένο βάζο και περιχύνουμε το λάδι, το ξίδι και το αλάτι.
- Τις αφήνουμε για 15 ημέρες πριν τις καταναλώσουμε.