Μελιτζάνες τουρσί

Μελιτζάνες τουρσί. Πικάντικη γεύση και ιδιαίτερη γεύση, που αξίζει να διατηρείτε σε ένα από τα βάζα της κουζίνας σας.

Εύκολη
4:00

8

2 ωρες

2 ωρες

Μελιτζάνες τουρσί της Αργυρώς

Υλικά

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Υλικά

Εκτέλεση

    1. Aφαιρούμε πρώτα το κοτσάνι από τις μελιτζάνες και τις χαράζουμε κατά μήκος σταυρωτά.
    2. Κατόπιν τις ρίχνουμε σε νερό που βράζει για 8-10 λεπτά.
    3. Στη συνέχεια, τις βάζουμε σε ξύλο κοπής και βάζουμε επάνω τους για μερικές ώρες ένα βάρος μέχρι να στραγγίξουν.
    4. Ενώνουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά μαζί, γεμίζουμε μ’ αυτά τις σχισμές της μελιτζάνας και τις δένουμε καλά με τα κλωνάρια του σέλινου.
    5. Βάζουμε τις μελιτζάνες σε αποστειρωμένο βάζο και περιχύνουμε το λάδι, το ξίδι και το αλάτι.
    6. Τις αφήνουμε για 15 ημέρες πριν τις καταναλώσουμε.
Απόρρητο