Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
Εκτέλεση
- Πλένουμε και σκουπίζουμε τις πιπεριές και τις αραδιάζουμε σε ταψί.
- Τις ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 35-40΄ μέχρι να εμφανιστούν φουσκάλες στη φλούδα τους και να αρχίσουν να μαυρίζουν (η φλούδα τους να καίγεται).
- Τις βάζουμε σε ένα μπολ και το σκεπάζουμε με μεμβράνη, να βγάλουν την υγρασία τους.
- Μόλις κρυώσουν ελαφρά ώστε να μπορούμε να τις πιάσουμε, τις ξεφλουδίζουμε.
- Με ένα μαχαιράκι αφαιρούμε το κοτσάνι και τους σπόρους και κόβουμε τις πιπεριές σε 4 κομμάτια ή τις αφήνουμε κι ολόκληρες.
- Στη συνέχεια τις βάζουμε σε στρώσεις μέσα σε ένα αποστειρωμένο βάζο, ρίχνοντας ενδιάμεσα το βασιλικό.
- Προσθέτουμε τα σκόρδα ολόκληρα, την πιπερίτσα και το πιπέρι.
- Γεμίζουμε μέχρι πάνω το βάζο με ελαιόλαδο.
- Μετά το σφραγίζουμε και το διατηρούμε στο ψυγείο.