Πιπεριές τουρσί

Οι πιπεριές τουρσί σερβίρονται ως ορεκτικό πλάι σε κρέας, σε σαλάτες, σε φρυγανισμένο ψωμί με κρέμα τυριού κ.λπ.

Εύκολη
0:55

6

15 λεπτά

40 λεπτά

Πιπεριές τουρσί από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά

Εξοπλισμός

Ταψί

Φούρνος

Υλικά

Εκτέλεση

    1. Πλένουμε και σκουπίζουμε τις πιπεριές και τις αραδιάζουμε σε ταψί.
    2. Τις ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 35-40΄ μέχρι να εμφανιστούν φουσκάλες στη φλούδα τους και να αρχίσουν να μαυρίζουν (η φλούδα τους να καίγεται).
    3. Τις βάζουμε σε ένα μπολ και το σκεπάζουμε με μεμβράνη, να βγάλουν την υγρασία τους.
    4. Μόλις κρυώσουν ελαφρά ώστε να μπορούμε να τις πιάσουμε, τις ξεφλουδίζουμε.
    5. Με ένα μαχαιράκι αφαιρούμε το κοτσάνι και τους σπόρους και κόβουμε τις πιπεριές σε 4 κομμάτια ή τις αφήνουμε κι ολόκληρες.
    6. Στη συνέχεια τις βάζουμε σε στρώσεις μέσα σε ένα αποστειρωμένο βάζο, ρίχνοντας ενδιάμεσα το βασιλικό.
    7. Προσθέτουμε τα σκόρδα ολόκληρα, την πιπερίτσα και το πιπέρι.
    8. Γεμίζουμε μέχρι πάνω το βάζο με ελαιόλαδο.
    9. Μετά το σφραγίζουμε και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Απόρρητο