Για τις πιπεριές τουρσί
Για τις πιπεριές τουρσί, πλένουμε και σκουπίζουμε τις πιπεριές και τις αραδιάζουμε σε λαμαρίνα.
Τις ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 35-40΄ μέχρι να εμφανιστούν φουσκάλες στη φλούδα τους και να αρχίσουν να μαυρίζουν (η φλούδα τους να καίγεται).
Τις βάζουμε μέσα σε μια καθαρή σακούλα τροφίμων ή σε ένα μπολ και το σκεπάζουμε με μεμβράνη να βγάλουν την υγρασία τους.
Μόλις κρυώσουν ελαφρά ώστε να μπορούμε να τις πιάσουμε, τις ξεφλουδίζουμε.
Με ένα μαχαιράκι αφαιρούμε το κοτσάνι και τους σπόρους και κόβουμε τις πιπεριές σε 4 κομμάτια ή τις αφήνουμε κι ολόκληρες.
Στη συνέχεια τις βάζουμε σε στρώσεις μέσα σε ένα αποστειρωμένο βάζο, ρίχνοντας ενδιάμεσα το βασιλικό.
Προσθέτουμε τα σκόρδα ολόκληρα, την πιπερίτσα και το πιπέρι. Γεμίζουμε μέχρι πάνω το βάζο με ελαιόλαδο.
Μετά το σφραγίζουμε και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Προσοχή: Αποστειρώνουμε οπωσδήποτε τα βάζα για να μη χαλάσει το τουρσί. Δείτε εδώ πώς θα αποστειρώσετε τα βάζα σας.