Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ
Εκτέλεση
ΓΕΜΙΣΗ
- Ροδίζουμε τον κιμά στο ελαιόλαδο και όταν αλλάξει χρώμα προσθέτουμε το κρεμμύδι.
- Αφήνουμε να μαλακώσει καλά και προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τα αποξηραμένα φρούτα και αλατοπίπερο.
- Σβήνουμε με το αλκοόλ. Αφήνουμε να πιει όλα τα υγρά του.
- Προσθέτουμε το καρύδι και αν θέλουμε ξύσμα πορτοκάλι.
- Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
- Αν θέλουμε σε αυτό το στάδιο προσθέτουμε λίγο κεφαλοτύρι.
ΤΣΙΓΑΡΟΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ
- Ανοίγουμε το φύλλο.
- Κόβουμε στα 4.
- Αλείφουμε βούτυρο.
- Κατά μήκος κάθε φύλλου βάζουμε λίγη γέμιση.
- Ρολάρουμε σε πολύ λεπτά ρολά σαν μακριά τσιγάρα.
- Αφήνουμε ανοιχτά τα πλαινά.
- Αραδιάζουμε σε λαμαρίνα.
- Αλείφουμε με βούτυρο.
- Πασπαλίζουμε από πάνω με σουσάμι.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170′ αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 25′, να ροδίσουν καλά.
- Αν θέλουμε, μπορούμε να τα τηγανίσουμε σε καυτό ελαιόλαδο για 2′-3′ από κάθε πλευρά να ροδίσουν.
- Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Σερβίρουμε με γλυκόξινη σάλτσα δαμάσκηνο.
Tips
- Δεν θα ξεχάσουμε, αν πρόκειται να τηγανίσουμε, να κλείσουμε τα πλαινά, ώστε να σφραγίσουμε τη γέμιση.
- Η γέμιση πρέπει να είναι τελείως στεγνή αλλιώς θα νοτίσει το φύλλο.