Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΤΣΑΚΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΤΣΑΚΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC για να ψήσουμε τα πιτσάκια για παιδικό πάρτυ.
- Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο.
- Με κουπ πατ διαμέτρου 7,5 εκ., κόβουμε 6 δίσκους ζύμης σε κάθε φύλλο.
- Συνολικά έχουμε 12 δίσκους ζύμης.
- Τους βάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα και αλείφουμε κάθε πιτσάκι με λίγη σάλτσα.
- Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τριμμένη μοτσαρέλα και γαρνίρουμε με τα λαχανικά, κάνοντας μάτια με ροδέλες ελιάς, μύτη και στόμα με μπαστούνια πράσινης και κόκκινης πιπεριάς και μαλλιά με παριζάκι ψιλοκομμένο.
- Ψήνουμε για 15 λεπτά.
- Γαρνίρουμε το πάνω μέρος με φύλλα κόκκινης και πράσινης λόλας και σερβίρουμε τα πιτσάκια σε μεγάλο δίσκο.
- Η υπόλοιπη σάλτσα μπορεί να κρατηθεί εντός ψυγείου για 1 εβδομάδα.
ΣΑΛΤΣΑ
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και το σκόρδο, ψιλοκομμένα.
- Προσθέτουμε τον πελτέ, το κονκασέ και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το τυρί.
- Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 4 με 5 λεπτά, μέχρι να πυκνώσει καλά, για να μην νοτίσει τη ζύμη.
- Στο τέλος ρίχνουμε την παρμεζάνα.