Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
Εκτέλεση
- Διαλέγουμε χοντρόφλουδα λεμόνια, χωρίς χτυπήματα και σημάδια.
- Τα πλένουμε και τα ξύνουμε ελαφρά εξωτερικά.
- Τα χαράζουμε στα τέσσερα κι αφαιρούμε τη φλούδα.
- Τώρα έχουμε 32 κομμάτια (τέταρτα) φλούδες.
- Τυλίγουμε τις φλούδες αυτές σε καρουλάκια και με χοντρή βελόνα και κλωστή τα περνάμε σε σειρές-κολιέ. (Μπορούμε αν θέλουμε να τα κόψουμε σε μπαστουνάκια αντί να τα καρουλιάσουμε).
- Σε μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει ζεματάμε τις λεμονόφλουδες για 3΄-4΄.
- Αλλάζουμε το νερό και τις ξαναζεματάμε.
- Αφήνουμε τα καρουλάκια για λίγες ώρες σε λεκάνη με κρύο νερό.
- Έπειτα, τα ακουμπάμε πάνω σε χοντρή πετσέτα της κουζίνας και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. (Αυτό μπορούμε να το κάνουμε το βράδυ και να δέσουμε το γλυκό την επόμενη μέρα).
- Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να βράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 10 λεπτά, για να φτιάξουμε το σιρόπι για το γλυκό του κουταλιού λεμόνι.
- Αφαιρούμε την κλωστή από τα καρουλάκια και τα ρίχνουμε στο σιρόπι.
- Αφήνουμε να πάρουν μία βράση για 10΄ και σβήνουμε το μάτι της κουζίνας.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά το γλυκό και να αποβάλουν οι φλούδες την υγρασία τους στο σιρόπι.
- Έπειτα, το ξαναβάζουμε να βράσει μέχρι να δέσει το γλυκό.
- Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Δεν ξεχνάμε να ξαφρίζουμε το γλυκό όποτε σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια.
- Δεν ανακατεύουμε.
- Το σιρόπι είναι δεμένο όταν βάζουμε λίγη ποσότητα σε ένα πιατάκι και φυσώντας σχηματίζονται κύματα.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ