Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Εκτέλεση
ΒΑΣΗ
- Πλένουμε και στεγνώνουμε τις φράουλες. Κρατάμε 4-5 μικρές για το γαρνίρισμα και κόβουμε τις υπόλοιπες στα τέσσερα.
- Θρυμματίζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Τα περιχύνουμε με το λιωμένο κρύο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να νοτίσουν.
- Στρώνουμε ομοιόμορφα το μπισκοτένιο μείγμα σε φόρμα με σχήμα καρδιάς και αποσπώμενη βάση, πιέζοντας με τη ράχη ενός κουταλιού την επιφάνειά του να ισιώσει.
- Αλείφουμε με τη μαρμελάδα και απλώνουμε από πάνω τις φράουλες σε μία στρώση και τις πιέζουμε ελαφρά με το χέρι να κολλήσουν.
- Παγώνουμε τη βάση στο ψυγείο για 30 λεπτά.
ΚΡΕΜΑ
- Ψιλοκόβουμε σε ένα μπολ την κουβερτούρα.
- Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και, μόλις έρθει σε σημείο βρασμού, την αποσύρουμε από την εστία και την αδειάζουμε πάνω στην ψιλοκομμένη σοκολάτα.
- Σκεπάζουμε για 1 λεπτό το μπολ και στη συνέχεια ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν πλήρως τα υλικά.
- Προσθέτουμε το ποτό και το βούτυρο και ανακατεύουμε με σπάτουλα να γυαλίσει το μείγμα. Το αφήνουμε 10-15 λεπτά να κρυώσει ελαφρώς.
- Κρατάμε 3-4 κουταλιές από τη σοκολατένια κρέμα για το τελείωμα και ρίχνουμε σιγά σιγά την υπόλοιπη πάνω στη βάση με τις φράουλες.
- Παγώνουμε τη σοκολατένια καρδιά στο ψυγείο για 2-3 ώρες, να σταθεροποιηθεί.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- Ξεφορμάρουμε με προσοχή τη σοκολατένια καρδιά.
- Βουτάμε ένα μαχαίρι σε ζεστό νερό και την ξεκολλάμε από τα τοιχώματα.
- Τη μεταφέρουμε σε σχάρα.
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κρέμα που κρατήσαμε και, μόλις ρευστοποιηθεί, περιχύνουμε το γλυκό κάνοντας γραμμές σοκολάτας σε όλη την επιφάνειά του.
- Γαρνίρουμε με τις ολόκληρες φράουλες.
- Το αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε.