Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ
Εκτέλεση
- Αφού καθαρίσουμε τα μανιτάρια τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο και ψήνουμε για 2 λεπτά χωρίς να ανακατεύουμε.
- Όταν στεγνώσουν τα μανιτάρια, ανακινούμε το τηγάνι για να ψηθούν κι από την άλλη πλευρά για 1 λεπτό.
- Σβήνουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το μαϊντανό και αλάτι, πιπέρι.
- Τα ανακατεύουμε και αφήνουμε το τηγάνι στη φωτιά για 1-2 λεπτά ακόμα.
- Σερβίρουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι με σκόρδο, ζεστά, σαν συνοδευτικό που ταιριάζει με οτιδήποτε.
- Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε λίγα ντοματίνια.