Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ
Εκτέλεση
- Αφού καθαρίσουμε τα μανιτάρια τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό, ίσα να μοσχομυρίσει (όχι να πάρει χρώμα, γιατί θα πικρίσει).
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και δυναμώνουμε τη φωτιά.
- Τα ανακατεύουμε με σπάτουλα για να λαδώσουν ομοιόμορφα και αφήνουμε να σοταριστούν για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
- Σβήνουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το μαϊντανό και αλάτι, πιπέρι.
- Τα ανακατεύουμε και αφήνουμε το τηγάνι στη φωτιά για 2 λεπτά ακόμα.
- Σερβίρουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι με σκόρδο, ζεστά, σαν συνοδευτικό που ταιριάζει με οτιδήποτε.