Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Μίξερ με κάδο
Υλικά
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ψιλοκόβουμε σε τρίμματα τη σοκολάτα.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (35%) στο μίξερ, σε παχύρρευστη μορφή. Την αφήνουμε στο ψυγείο.
- Ζεσταίνουμε το γάλα µε τη φρέσκια μέντα σε κατσαρόλα να έρθει σε σημείο βρασμού.
- Στο σουρωτήρι σουρώνουμε το γάλα και αφαιρούμε τη μέντα.
- Περιχύνουμε τη θρυμματισμένη σοκολάτα. Σκεπάζουμε το μπολ για 1΄.
- Με σπάτουλα ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα. Το μείγμα θα πρέπει να είναι λείο και ομοιόμορφο.
- Αφήνουμε 5΄ να κρυώσει η σοκολάτα. Λίγη λίγη ανακατεύοντας απαλά ρίχνουμε την παχύρρευστη κρέμα στη σοκολάτα. Η µους θα πρέπει να είναι απαλή και ομοιόχρωμη.
- Ψιλοκόβουμε µε μαχαίρι τα σοκολατάκια μέντας. Τα προσθέτουμε στη µους. Ανακατεύουμε απαλά.
- Ισοµοιράζουµε σε έξι ποτήρια. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσει καλά και να σταθεροποιηθεί η µους.
- Γαρνίρουμε κάθε ποτήρι µε φύλλα μέντας, ένα ολόκληρο σοκολατάκι, τρίμματα σοκολάτας ή λίγη άχνη.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Για να πήξει καλά η µους, θα πρέπει να λιώσει τελείως η σοκολάτα µε το γάλα.
- Αν ξεχωρίζετε κομματάκια/κουκκίδες σοκολάτας στο γάλα, σημαίνει ότι δεν έλιωσε σωστά και κατά συνέπεια δεν θα πήξει ποτέ.