Για τη μους
Ψιλοκόβουμε σε τρίμματα τη σοκολάτα.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (35%) στο μίξερ, σε παχύρρευστη μορφή. Την αφήνουμε στο ψυγείο.
Ζεσταίνουμε το γάλα µε τη φρέσκια μέντα σε κατσαρόλα να έρθει σε σημείο βρασμού. Στο σουρωτήρι σουρώνουμε το γάλα και αφαιρούμε τη μέντα.
Περιχύνουμε τη θρυμματισμένη σοκολάτα. Σκεπάζουμε το μπολ για 1΄.
Με σπάτουλα ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα. Το μείγμα θα πρέπει να είναι λείο και ομοιόμορφο.
Αφήνουμε 5΄ να κρυώσει η σοκολάτα. Λίγη λίγη ανακατεύοντας απαλά ρίχνουμε την παχύρρευστη κρέμα στη σοκολάτα. Η µους θα πρέπει να είναι απαλή και ομοιόχρωμη.
Ψιλοκόβουμε µε μαχαίρι τα σοκολατάκια μέντας. Τα προσθέτουμε στη µους. Ανακατεύουμε απαλά.
Ισοµοιράζουµε σε έξι ποτήρια. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσει καλά και να σταθεροποιηθεί η µους. Γαρνίρουμε κάθε ποτήρι µε φύλλα μέντας, ένα ολόκληρο σοκολατάκι, τρίμματα σοκολάτας ή λίγη άχνη.
Μυστικά για τη μους σοκολάτας
Για να πήξει καλά η µους, θα πρέπει να λιώσει τελείως η σοκολάτα µε το γάλα.
Αν ξεχωρίζετε κομματάκια/κουκκίδες σοκολάτας στο γάλα, σημαίνει ότι δεν έλιωσε σωστά και κατά συνέπεια δεν θα πήξει ποτέ.