Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, σε ένα μπολ.
- Πλένουμε, στεγνώνουμε, ψιλοκόβουμε τις φράουλες και τις ανακατεύουμε με τη μαρμελάδα.
- Θα χρησιμοποιήσουμε 2 ταψάκια στρογγυλά 25 εκ. ή μακρόστενα μιας χρήσεως 30×21 εκ.
- Τα βουτυρώνουμε ελαφρά και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ºC στον αέρα.
- Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
- Χτυπάμε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ για 4-5′ να γίνει κρέμα και να λιώσει καλά η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε 1-1 τα αυγά να τα πίνει το μίγμα.
- Προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμα και τη μαρμελάδα .
- Τέλος προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα ίσα να πιει το μίγμα το αλεύρι.
- Ισομοιράζουμε στα έτοιμα ταψάκια.
- Αν θέλουμε στην επιφάνεια βάζουμε φέτες φράουλας.
- Ψήνουμε για περίπου 20-25′ να φουσκώσουν, να ροδίσουν και να βγαίνει το μαχαίρι καθαρό από την καρδιά τους.
- Αφήνουμε να σταθούν και να κρυώσουν τελείως.
ΣΤΗΣΙΜΟ
- Σε κατσαρολάκι βάζουμε την μαρμελάδα σε χαμηλή φωτιά και το λικέρ ανακατεύουμε να ζεσταθεί λίγο και να αραιώσει η σύσταση του.
- Σε μεγάλη πιατέλα βάζουμε το ένα παντεσπάνι.
- Με πινέλο βρέχουμε όλη την επιφάνεια να ποτίσει με την αραιή μαρμελάδα.
- Απλώνουμε μια στρώση σαντιγί και μια στρώση φέτες φράουλας.
- Καλύπτουμε με το δεύτερο παντεσπάνι και επαναλαμβάνουμε με στρώση σαντιγί καλύπτοντας ολόγυρα
- Γαρνίρουμε την επιφάνεια με μικρές κατακόκκινες φράουλες καθώς και όλη την πιατέλα.