Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΝΟΣΑΛΑΤΑ
Συμβουλή Ειδικού
Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Οι θερμίδες ανά μερίδα είναι 500 περίπου Η μερίδα περιλαμβάνει 2 παξιμαδάκια ή δύο φέτες ψωμί ολικής Δροσιστικό, θρεπτικό, χορταστικό και πλήρες γεύμα, καθώς μας δίνει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, καλής ποιότητας λιπαρά, υδατάνθρακες και φυτικές ίνες!
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΝΟΣΑΛΑΤΑ
Video
Εκτέλεση
- Τρίβουμε πρώτα σε χοντρό τρίφτη το αγγούρι και το στύβουμε.
- Εναλλακτικά το ψιλοκόβουμε.
- Στραγγίζουμε τον τόνο και με πιρούνι τον σπάμε.
- Τον βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το σέλερι, το κρεμμύδι, το καρότο και το μαϊντανό.
- Βάζουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
- Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και το χυμό λεμόνι.
- Προσθέτουμε το αγγούρι και ανακατεύουμε.
- Καθαρίζουμε τα μαλακά αβοκάντο και προσθέτουμε αλάτι και λεμόνι.
- Τα λιώνουμε με πιρούνι.
- Φρυγανίζουμε φέτες ψωμιού.
- Αλείφουμε το φρυγανισμένο ψωμί, με λιωμένο αβοκάντο και από πάνω βάζουμε την τονοσαλάτα.