Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μπολ το λάδι, το κρασί και το αλάτι.
- Τα ανακατεύουμε με σύρμα.
- Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό και το προσθέτουμε στο λάδι και ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια ανακατεύουμε το χαρουπάλευρο με το μπέικινκ και το προσθέτουμε στα υγρά υλικά. Ανακατεύουμε με σπάτουλα.
- Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε ελαφρά, μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη μαλακή ζύμη για τα κριτσίνια με χαρουπάλευρο.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 15′.
- Πλάθουμε λεπτά μακρόστενα κριτσίνια και τα κυλάμε σε σουσάμι. Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα.
- Ψήνουμε στους 160ºC στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 25′ να γίνουν τραγανά. Αφού κρυώσουν, τα φυλάμε σε αεροστεγές κουτί.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ