Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΙΟΤΕΣ
Εξοπλισμός
Σχάρα
Φόρμα
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΙΟΤΕΣ
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι με το μπέικιν.
- Βάζουμε το ελαιόλαδο σε άλλο μπολ.
- Διαλύουμε με κουτάλι τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκάλι.
- Προσοχή, γιατί το μείγμα φουσκώνει και χύνεται!
- Το ρίχνουμε στο ελαιόλαδο.
- Τα ανακατεύουμε με σύρμα.
- Ρίχνουμε το μισό αλεύρι στα υγρά και ανακατεύουμε να γίνει χυλός.
- Προσθέτουμε τις ελιές, το κρεμμύδι, το δυόσμο και το πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι (κρατάμε 2 κ.σ. αλεύρι, δεν το βάζουμε όλο).
- Ισομοιράζουμε το μείγμα σε 12 φόρμες για muffins.
ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, μέχρι να φουσκώσουν καλά, περίπου 20΄-25΄.
- Τα αφήνουμε να σταθούν 10΄ στη φόρμα και έπειτα τα ξεφορμάρουμε.