Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε πρώτα τις πατάτες, τις κόβουμε σε κύβους (καρέ).
- Τις βάζουμε σε μέτρια κατσαρόλα και προσθέτουμε κρύο νερό μέχρι να καλυφθούν πλήρως.
- Ρίχνουμε λίγο αλάτι στο νερό και σκεπάζουμε το σκεύος.
- Αφήνουμε τις πατάτες να πάρουν βράση σε δυνατή φωτιά.
- Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν.
- Μπορείτε να τις τσιμπήστε με πιρούνι για να σιγουρευτείτε.
- Όσο τις βράζουμε, βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει, την κρέμα να ζεσταθεί και ανακατεύουμε τα υλικά.
- Τα διατηρούμε ζεστά μέχρι να βράσουν οι πατάτες.
- Στραγγίζουμε καλά τις πατάτες και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να στεγνώσουν τελείως.
- Έπειτα τις σπάμε σε πουρέ με σύρμα ή μια κουτάλα.
- Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να στεγνώσουν.
- Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε ανακατεύοντας βούτυρο-κρέμα μέχρι να ομογενοποιηθεί ο πουρές.
- Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τρίβουμε προαιρετικά λίγο μοσχοκάρυδο.
- Ανάλογα με την ποικιλία πατάτας που θα επιλέξετε, μπορείτε να έχετε κλασικό πουρέ, κόκκινο πουρέ από γλυκοπατάτα, ή μωβ από πατάτες Νέας Γης.
- Διατηρούμε τον πουρέ ζεστό μέχρι να έρθει η ώρα να τον σερβίρουμε, αν θέλουμε πασπαλισμένο με λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.