Οικογενειακή πίτσα

Πίτσα εύκολη, τέλεια, οικογενειακή, πίτσα νόστιμη και μοναδική, με σπιτική σάλτσα ντομάτας. Εργένηδες και φοιτητές φτιάξτε την και απολαύστε την.

8

5 λεπτά

30 λεπτά

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου | Νόστιμη πιτσα με σπιτική σάλτσα ντομάτας. Εργένηδες και φοιτητές φτιάξτε την και απολαύστε τηνΟικογενειακή πίτσα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΠΙΤΣΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΠΙΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Ταψί

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΠΙΤΣΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΠΙΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΠΙΤΣΑ

  1. Σε ένα ταψί λαδωμένο ή πασπαλισμένο με αλεύρι, βάζουμε δίπλα δίπλα τα δύο φύλλα ζύμης για πίτσα.
  2. Με ένα πιρούνι, τα πατάμε ώστε να ενωθούν και να σχηματίσουν, ένα μεγάλο φύλλο πίτσας.
  3. Πατάμε με τα δάχτυλα ώστε να απλώσει και να μεγαλώσει κι άλλο η επιφάνεια της ζύμης. 
  4. Σχηματίζουμε στην πίτσα, την περιμετρική δαντελωτή γέμιση με λουκάνικο
  5. Παίρνουμε τα άλλα δύο φύλλα ζύμης, τα κόβουμε σε φαρδιές λωρίδες και τυλίγουμε τα λουκάνικα.
  6. Με κοφτερό μαχαίρι τα χαράζουμε σε λεπτές φέτες, όχι μέχρι κάτω, και τα «κολλάμε» περιμετρικά στην πίτσα, ενώνοντας τη ζύμη της πίτσας με τη ζύμη του τυλιγμένου λουκάνικου.
  7. Έτσι, σχηματίζονται δαχτυλίδια λουκάνικου, γύρω από την πίτσα.
  8. Αλείφουμε τη ζύμη με πυκνή σάλτσα ντομάτας.
  9. Απλώνουμε σε μία στρώση το ζαμπόν και από πάνω τα τυριά.
  10. Πασπαλίζουμε με τα βότανα, τρίβουμε πιπέρι και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 220°C στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα, για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η πίτσα. 

ΓΙΑ ΤΗ ΣΠΙΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

  1. Αφού αφαιρέσουμε τη φλούδα από τις ντομάτες, τις κόβουμε στη μέση και ζουλώντας, αφαιρούμε τους σπόρους.
  2. Τις ψιλοκόβουμε. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε ντομάτες αποφλοιωμένες εμπορίου.
  3. Τοποθετούμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε βαθιά κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.
  4. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, τα ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα, πιέζοντας να λιώσουν οι ντομάτες.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  6. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση προς το τέλος του βρασμού. 
  7. Η σάλτσα πρέπει να γίνει πυκνή και σχεδόν στεγνή.
  8. Χρησιμοποιούμε την ποσότητα που χρειαζόμαστε και την υπόλοιπη τη διατηρούμε στο ψυγείο για 5 μέρες, αεροστεγώς κλεισμένη ή τη μοιράζουμε σε μερίδες και τη διατηρούμε στην κατάψυξη για τρεις μήνες. 
  9. Στεγνώστε καλά την σάλτσα ντομάτας στο κατσαρολάκι, ούτως ώστε να γίνει πυκνή και δεμένη και να μην βγάζει υγρασία πάνω στην ζύμη. 
Παίρνουμε τα άλλα δύο φύλλα ζύμης, τα κόβουμε σε φαρδιές λωρίδες και τυλίγουμε τα λουκάνικα. Με κοφτερό μαχαίρι τα χαράζουμε σε λεπτές φέτες, όχι μέχρι κάτω, και τα «κολλάμε» περιμετρικά στην πίτσα, ενώνοντας τη ζύμη της πίτσας με τη ζύμη του τυλιγμένου λουκάνικου. Έτσι, σχηματίζονται δαχτυλίδια λουκάνικου, γύρω από την πίτσα. Απλώνουμε σε μία στρώση το ζαμπόν και από πάνω τα τυριά. Πασπαλίζουμε με τα βότανα, τρίβουμε πιπέρι και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 220 βαθμούς C στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα, για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η πίτσα.
Απόρρητο