Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΠΙΤΣΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΠΙΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΠΙΤΣΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΠΙΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΠΙΤΣΑ
- Σε ένα ταψί λαδωμένο ή πασπαλισμένο με αλεύρι, βάζουμε δίπλα δίπλα τα δύο φύλλα ζύμης για πίτσα.
- Με ένα πιρούνι, τα πατάμε ώστε να ενωθούν και να σχηματίσουν, ένα μεγάλο φύλλο πίτσας.
- Πατάμε με τα δάχτυλα ώστε να απλώσει και να μεγαλώσει κι άλλο η επιφάνεια της ζύμης.
- Σχηματίζουμε στην πίτσα, την περιμετρική δαντελωτή γέμιση με λουκάνικο
- Παίρνουμε τα άλλα δύο φύλλα ζύμης, τα κόβουμε σε φαρδιές λωρίδες και τυλίγουμε τα λουκάνικα.
- Με κοφτερό μαχαίρι τα χαράζουμε σε λεπτές φέτες, όχι μέχρι κάτω, και τα «κολλάμε» περιμετρικά στην πίτσα, ενώνοντας τη ζύμη της πίτσας με τη ζύμη του τυλιγμένου λουκάνικου.
- Έτσι, σχηματίζονται δαχτυλίδια λουκάνικου, γύρω από την πίτσα.
- Αλείφουμε τη ζύμη με πυκνή σάλτσα ντομάτας.
- Απλώνουμε σε μία στρώση το ζαμπόν και από πάνω τα τυριά.
- Πασπαλίζουμε με τα βότανα, τρίβουμε πιπέρι και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 220°C στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα, για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η πίτσα.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΠΙΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
- Αφού αφαιρέσουμε τη φλούδα από τις ντομάτες, τις κόβουμε στη μέση και ζουλώντας, αφαιρούμε τους σπόρους.
- Τις ψιλοκόβουμε. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε ντομάτες αποφλοιωμένες εμπορίου.
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε βαθιά κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.
- Μόλις αρχίσουν να βράζουν, τα ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα, πιέζοντας να λιώσουν οι ντομάτες.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση προς το τέλος του βρασμού.
- Η σάλτσα πρέπει να γίνει πυκνή και σχεδόν στεγνή.
- Χρησιμοποιούμε την ποσότητα που χρειαζόμαστε και την υπόλοιπη τη διατηρούμε στο ψυγείο για 5 μέρες, αεροστεγώς κλεισμένη ή τη μοιράζουμε σε μερίδες και τη διατηρούμε στην κατάψυξη για τρεις μήνες.
- Στεγνώστε καλά την σάλτσα ντομάτας στο κατσαρολάκι, ούτως ώστε να γίνει πυκνή και δεμένη και να μην βγάζει υγρασία πάνω στην ζύμη.

