Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εξοπλισμός
Μίξερ χειρός
Φόρμα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εκτέλεση
- Φέρνουμε όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C, στον αέρα.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί διαστάσεων 20 x 30 εκ. και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση του.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
- Χτυπάμε σε ένα μπολ με το μίξερ χειρός το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη βανίλια και τα αβγά, ένα ένα, χωρίς
να σταματήσουμε το χτύπημα. - Τέλος ενσωματώνουμε εναλλάξ και σε δόσεις το αλεύρι και το γάλα, αρχίζοντας και τελειώνοντας με αλεύρι.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ισιώνουμε την επιφάνειά του με ένα κουτάλι.
- Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να βγαίνει καθαρή η λάμα του μαχαιριού.
- Αφήνουμε το γλυκό να σταθεί για 10 λεπτά και στη συνέχεια το αναποδογυρίζουμε σε
σχάρα να κρυώσει τελείως. - Το ισιώνουμε με μαχαίρι αφαιρώντας περιμετρικά τις άκρες και το κόβουμε πρώτα οριζόντια στα δύο και στη συνέχεια κάθετα, ώστε να
σχηματιστούν 18 ζεύγη τετραγώνων (σάντουιτς). - Αλείφουμε τα μισά κομμάτια με μαρμελάδα και τα κλείνουμε με τα υπόλοιπα σε σάντουιτς.
- Παγώνουμε τα γλυκά στο ψυγείο για 30 λεπτά.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
- Αναμειγνύουμε την άχνη ζάχαρη με το κακάο και τα κοσκινίζουμε μαζί σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και το βραστό νερό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.
- Βάζουμε την καρύδα σε ένα μπολ.
- Με ένα πιρούνι, καρφώνουμε ένα-ένα lamington και το βουτάμε στη σοκολατένια υγρή επικάλυψη.
- Το αφήνουμε να στραγγίσει και το τυλίγουμε, δηλαδή το κυλάμε, στην τριμμένη καρύδα.
- Aκουμπάμε τα lamingtons πάνω σε σχάρα και τα αφήνουμε για δύο ώρες να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη.
Tips
- Μπορούμε να παραλείψουμε, αν προτιμάμε, τη μαρμελάδα στη μέση. Απλά κόβουμε το παντεσπάνι σε μικρά τετράγωνα κομμάτια τα οποία βουτάμε στην επικάλυψη και μετά στην καρύδα