• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
Βαθμολογήστε

Υλικά

  • Μερίδες 15 τεμ.
  • 125 γραμ. βούτυρο (θερμ. δωμ.)
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γλ βανίλια υγρή (ή 1 κάψουλα)
  • 3 αυγά
  • 1/2 φλ. γάλα φρέσκο
  • 1 ¾ φλ. αλεύρι που φουσκώνει
  • 2 φλ. καρύδα για το σερβίρισμα
  • Για την επικάλυψη
  • 3 ½ φλ. άχνη ζάχαρη
  • 1/4 φλ κακάο άγλυκο
  • 1 κ.σ βούτυρο μαλακό
  • 1/2 φλ. βραστό νερό

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Lamingtons (γλυκά με ινδοκάρυδο και σοκολάτα)

    Τα lamingtons, αυτά τα εύκολα γλυκά με ινδοκάρυδο

    και σοκολάτα, τα έμαθα από την κολλητή μου Alex Roboras, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αυστραλία. Έχουμε ταξιδέψει μαζί στα περισσότερα μέρη της γης, γιατί μας αρέσει να εξερευνούμε, να δοκιμάζουμε και να ζούμε την κάθε στιγμή. Τα lamingtons, είναι εύκολα καθημερινά γλυκά, σαν μικρά παστάκια μπουκιές, με γεύση καρύδα σοκολάτα. Δοκιμάστε τα, είναι φανταστικά.

    Όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Φούρνος προθερμασμένος στους 160°βαθμούς στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.

    • Βουτυρώνουμε ταψάκι 20χ30 και του στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.
    • Σε ένα μπολ, με μίξερ χειρός, χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια να αφρατέψουν.
    • Ένα-ένα προσθέτουμε τα αυγά να τα πίνει το μείγμα.
    • Προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα, αρχίζοντας και τελειώνοντας με αλεύρι.
    • Βάζουμε το μείγμα στο ταψάκι και ισιώνουμε την επιφάνεια.
    • Ψήνουμε τα λάμινγκτονς για περίπου 30′, μέχρι να βγαίνει καθαρή η λάμα του μαχαιριού.
    • Αφήνουμε να σταθεί για 10′ και αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.

    Για την επικάλυψη

    • Ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη και το κακάο με κουτάλι.
    • Προσθέτουμε το βούτυρο και το νερό και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για λίγο.
    • Κόβουμε το παντεσπάνι σε μικρά τετράγωνα κομμάτια. Βγαίνουν 15 κομμάτια.
    • Βάζουμε την καρύδα σε ένα μπολ. Με ένα πιρούνι, καρφώνουμε ένα-ένα κομμάτι κέικ και το βουτάμε στη σοκολατένια υγρή επικάλυψη. Το αφήνουμε να στραγγίσει και το τυλίγουμε, δηλαδή το κυλάμε, στην τριμμένη καρύδα.
    • Aκουμπάμε τα lamingtons πάνω σε σχάρα. Αφήνουμε για 2 ώρες να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη.

    Ένα μικρό μυστικό για τα lamingtons

    Για πιο πλούσια επικάλυψη σοκολάτας αυξήστε τα υλικά της επικάλυψης μισή φορά επιπλέον.

    lamingtons γλυκά με ινδοκάρυδο και σοκολάτα

    Lamingtons γεμιστά με μαρμελάδα

    Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε τα lamingtons γεμιστά με μαρμελάδα.

    • Αφού κρυώσει το παντεσπάνι, το αλείφουμε με μπόλικη μαρμελάδα βερίκοκο ή φράουλα.
    • Σκεπάζουμε με το άλλο παντεσπάνι.
    • Παγώνουμε για λίγο στο ψυγείο.
    • Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και τα βουτάμε στη σοκολάτα και στην τριμμένη καρύδα.

    Θέλετε περισσότερες συνταγές για εύκολα ατομικά γλυκά κεράσματα; Σας τις έχω όλες εδώ.

    Αν σας άρεσε αυτό το αυστραλιανό γλυκό, τα lamingtons, δοκιμάστε και το παρακάτω εύκολο γλυκό κέρασμα

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×