Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΡΕ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΡΕ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε με προσοχή την σελινόριζα και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα καρότα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά και τα στραγγίζουμε.
- Βάζουμε την σελινόριζα, τις πατάτες και τα καρότα μέσα σε μία μεσαία κατσαρόλα.
- Σκεπάζουμε τα λαχανικά με νερό.
- Βράζουμε τα λαχανικά κομμένα σε κομμάτια να μαλακώσουν για περίπου 25 λεπτά.
- Στραγγίζουμε τα λαχανικά σε σουρωτήρι.
- Τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντάς τα με ξύλινη κουτάλα για να στεγνώσει κάθε υγρασία.
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο με το γάλα σε μικρή κατσαρόλα και τα προσθέτουμε σταδιακά στον πουρέ, ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα.
- Αν θέλουμε πιο αραιό πουρέ προσθέτουμε παραπάνω γάλα.
- Τέλος, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Αν θέλετε μπορείτε να αρωματίσετε με λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.