Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΟΓΚΡΑΤΕΝ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΟΓΚΡΑΤΕΝ
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε, κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια, τις βάζουμε σε κατσαρόλα και σκεπάζουμε με νερό.
- Βράζουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε αλάτι στο νερό αφού πάρει βράση.
- Στραγγίζουμε τις πατάτες σε σουρωτήρι.
- Τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά τις πιέζουμε με την πρέσα πατάτας ή με σύρμα.
- Στεγνώνουμε δηλαδή κάθε πιθανή υγρασία πατάτας και ταυτόχρονα τις πολτοποιούμε με την πρέσα πατάτας.
- Προσθέτουμε στον πουρέ το βούτυρο σε κομμάτια και την κρέμα γάλακτος.
- Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε το φρέσκο τυρί κρέμα, το τριμμένο σκληρό τυρί κι ανακατεύουμε.
- Ελέγχουμε το αλάτι και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.
- Βάζουμε τον μισό πουρέ σε βουτυρωμένο μικρό ταψί 30χ20 εκ.
- Πασπαλίζουμε με τη μισή μοτσαρέλα και τα ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα.
- Σκεπάζουμε τη γέμιση με τον υπόλοιπο πουρέ.
- Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα.
- Τοποθετούμε τον πουρέ πατάτας ογκρατέν στην μεσαία σχάρα του φούρνου.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 ºC στον αέρα για 20’ μέχρι να γκρατιναριστεί ο πουρές.
- Πασπαλίζουμε με λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο για φρεσκάδα στη γεύση.
- Σερβίρουμε ζεστό τον γκρατιναρισμένο γεμιστό πουρέ, συνοδεύοντας το χοιρινό ρολό αλλά και όλα τα φαγητά στα γιορτινά τραπέζια μας.
- Διαβάστε επίσης όλα τα μυστικά μου για να φτιάχνετε πάντα το νόστιμο, μαλακό και καλοψημένο χοιρινό για τα γιορτινά σας τραπέζια!