Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΑ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΑ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πανάρουμε πρώτα το τυρί σε λίγο αλεύρι, να μαζέψει τα υγρά.
- Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας στον πάγκο. Αλείφουμε με ελαιόλαδο το φύλλο. Το διπλώνουμε στη μέση.
- Ακουμπάμε το κομμάτι φέτας και αλείφουμε με το ασπράδι τις άκρες.
- Διπλώνουμε τα φύλλα πάνω στη φέτα και κλείνουμε σε πακέτο. Όμοια φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα με φέτα.
- Τα αραδιάζουμε σε σκεύος πασπαλισμένο με αλεύρι, με την ένωση προς τα κάτω (να ακουμπάει στο ταψί) και καλύπτουμε με μεμβράνη.
- Βάζουμε τα πακέτα στην κατάψυξη και τα παγώνουμε για 2 ώρες.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφού κάψει το λάδι τηγανίζουμε τη φέτα σε φύλλο κρούστας.
- Ακουμπάμε τα πακέτα πάντα με την ένωση προς τα κάτω. Μόλις ροδίσουν από τη μία πλευρά, τα αναποδογυρίζουμε και από την άλλη να ροδίσουν. Σε γενικές γραμμές τηγανίζουμε για 2-3΄κάθε πλευρά.
- Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν. Όσο είναι ζεστά, τα βάζουμε σε πιάτο ή σε δίσκο.
- Γαρνίρουμε με κόκκινο γλυκό του κουταλιού (γλυκό βύσσινο ή κυδώνι) ή τα ραντίζουμε με θυμαρίσιο μέλι.
- Πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο σουσάμι και μαυροσούσαμο.
- Σερβίρουμε τα πακετάκια φέτας με φύλλο κρούστας, όσο είναι ζεστά.