Φέτα σε φύλλο κρούστας

Φέτα με φύλλο κρούστας στο τηγάνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ! Αυτός είναι μεζές ανεπανάληπτος! Τραγανό φύλλο και ζεστή φέτα στην καρδιά του. Απογειώστε την συνταγή με λίγο γλυκό κυδώνι ή βύσσινο!

Δύσκολη
0:20

4

15 λεπτά

5 λεπτά

φέτα με φύλλο

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΑ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΑ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πανάρουμε πρώτα το τυρί σε λίγο αλεύρι, να μαζέψει τα υγρά.
  2. Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας στον πάγκο. Αλείφουμε με ελαιόλαδο το φύλλο. Το διπλώνουμε στη μέση.
  3. Ακουμπάμε το κομμάτι φέτας και αλείφουμε με το ασπράδι τις άκρες.
  4. Διπλώνουμε τα φύλλα πάνω στη φέτα και κλείνουμε σε πακέτο. Όμοια φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα με φέτα.
  5. Τα αραδιάζουμε σε σκεύος πασπαλισμένο με αλεύρι, με την ένωση προς τα κάτω (να ακουμπάει στο ταψί) και καλύπτουμε με μεμβράνη.
  6. Βάζουμε τα πακέτα στην κατάψυξη και τα παγώνουμε για 2 ώρες.
  7. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφού κάψει το λάδι τηγανίζουμε τη φέτα σε φύλλο κρούστας.
  8. Ακουμπάμε τα πακέτα πάντα με την ένωση προς τα κάτω. Μόλις ροδίσουν από τη μία πλευρά, τα αναποδογυρίζουμε και από την άλλη να ροδίσουν. Σε γενικές γραμμές τηγανίζουμε για 2-3΄κάθε πλευρά.
  9. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν. Όσο είναι ζεστά, τα βάζουμε σε πιάτο ή σε δίσκο.
  10. Γαρνίρουμε με κόκκινο γλυκό του κουταλιού (γλυκό βύσσινο ή κυδώνι) ή τα ραντίζουμε με θυμαρίσιο μέλι.
  11. Πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο σουσάμι και μαυροσούσαμο.
  12. Σερβίρουμε τα πακετάκια φέτας με φύλλο κρούστας, όσο είναι ζεστά.
Απόρρητο