Φέτα σε φύλλο κρούστας

Τραγανή φέτα με μέλι σε φύλλο κρούστας στο τηγάνι. Εύκολο και εντυπωσιακό ορεκτικό, σερβιρισμένο με μέλι ή γλυκό του κουταλιού.

Εύκολη
0:20

4 μερίδες

15 λεπτά

5 λεπτά

φετα με μελι και φυλλο

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

  1. Πανάρουμε πρώτα τα κομμάτια της φέτας σε λίγο αλεύρι, ώστε να απορροφήσουν τα υγρά.
  2. Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας στον πάγκο εργασίας και τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Διπλώνουμε κάθε φύλλο στη μέση.
  3. Τοποθετούμε στο κέντρο του φύλλου ένα κομμάτι φέτας και αλείφουμε τις άκρες με ασπράδι, για να κολλήσουν.
  4. Τυλίγουμε τη φέτα σε πακέτο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα.
  5. Τοποθετούμε τα πακετάκια σε σκεύος πασπαλισμένο με αλεύρι, με την ένωση προς τα κάτω, και τα καλύπτουμε με μεμβράνη. Τα βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες, ώστε να σφίξουν.
  6. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  7. Μόλις κάψει, τηγανίζουμε τα πακετάκια φέτας, πάντα με την ένωση προς τα κάτω. Τηγανίζουμε για 2–3 λεπτά την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  8. Τα μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και, όσο είναι ακόμα ζεστά, τα σερβίρουμε.
  9. Γαρνίρουμε με γλυκό του κουταλιού (βύσσινο ή κυδώνι) ή ραντίζουμε με θυμαρίσιο μέλι.
  10. Πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο σουσάμι και μαυροσούσαμο.
  11. Σερβίρουμε τα πακετάκια φέτας ζεστά.
Απόρρητο